Αρχισε η μάχη κατά της γραφειοκρατίας: Παραδόθηκε η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας - iefimerida.gr

Αρχισε η μάχη κατά της γραφειοκρατίας: Παραδόθηκε η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης πραγματοποιήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό να χαρακτηρίζει την ημέρα «ιστορική» και να κάνει λόγο για θετικό έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, προκειμένου να παραστούν στην πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ηλεκτρονική υπογραφή.

Τη διαδικασία πραγματοποίησε η προϊσταμένη του Γ' Τμήματος του ΣτΕ Δήμητρα Τετράδη-Χαρλαύτη, και μετά από τρία λεπτά η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, με τη σειρά της, διαβίβασε ηλεκτρονικά στο ΣτΕ το αποδεικτικό επίδοσης, δηλαδή τη διαβεβαίωση ότι παρέλαβε ηλεκτρονικά την επίδοση της δικαστικής απόφασης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η σημερινή ημέρα την οποία χαρακτήρισε ιστορική για το ΣτΕ, είναι η θετική πλευρά της διοικητικής μεταρρύθμισης. Οπως σημείωσε ο υπουργός, από την ηλεκτρονική επίδοση των δικαστικών αποφάσεων είναι τεράστια τα οφέλη, καθώς διακινούνται τρία εκατομμύρια σελίδες μέσα σε ένα χρόνο, μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του ΣτΕ.

φωτογραφία: eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ