Πήγαμε στο «ΜΑΝΗΜΑΝΗ» για μανιάτικη κουζίνα και βρήκαμε κάτι περισσότερο από μία μοντέρνα ταβέρνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Πήγαμε στο «ΜΑΝΗΜΑΝΗ» για μανιάτικη κουζίνα και βρήκαμε κάτι περισσότερο από μία μοντέρνα ταβέρνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηλίου φαεινότερον – ελέω ονόματος: MANHMANH – ότι στο εν λόγω εστιατόριο πηγαίνει κανείς για το «μανιάτικο» της υπόθεσης: τη μανιάτικη κουζίνα, η οποία δεν εκπροσωπείται επαρκώς στην Αθήνα.

Φτάνοντας όμως εκεί, από το πρώτο κιόλας βήμα στην παλιά ξύλινη σκάλα του διώροφου νεοκλασικού κτιρίου στο νούμερο 10 της Φαλήρου στο Κουκάκι, διαισθάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με κάτι περισσότερο από μία εκσυγχρονισμένη ταβέρνα ελληνικής κουζίνας.

Η κομψότητα και το απέριττο του χώρου, όπως ανακαλύπτει κανείς λίγη ώρα αργότερα, συνάδει απόλυτα με τα λιτά, ανεπιτήδευτα, καλοφτιαγμένα πιάτα που απαρτίζουν το αρκετά πλούσιο μενού του.

Ο κυρίως χώρος εξίσου κομψός, στα χρώματα της ελιάς και της γης, και το προσωπικό εξαιρετικά ευγενές δίχως υπερβολικές εξάρσεις πλαστής ευγένειας.

Η μουσική σε χαμηλά επίπεδα, από κλασική τζαζ μέχρι εκλεκτή έντεχνη ελληνική και η γενική ατμόσφαιρα όπως πρέπει, χαμηλόφωνη και διακριτική.

Τα ορεκτικά «μυρίζουν» εξευγενισμένη άγρια Μάνη: φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, λευκή ταραμοσαλάτα με ελαιόλαδο Μάνης, Καγιανάς με σύγκλινο... Οι σαλάτες πλούσιες και προσεγμένες...

μανιτάρια, κολοκύθι και λάδι τρούφας, το εκπληκτικό ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα, η τσιπούρα με σπανάκι, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα λουίζας.Τα πιάτα όσο πρέπει «γεμάτα», σε χορταίνουν χωρίς να σε φουσκώνουν: οι λεπτές μακαρούνες με φιλετίνια χοιρινού, λαχανικά ζουλιέν,

Η λίστα κρασιών αξιοσέβαστη, ενώ όποιος δεν θέλει να «ξεπαραδιαστεί» μπορεί να επιλέξει το δικό τους κρασί το οποίο είναι μάλιστα και αρκετά καλό για την τιμή του.

Και μια που θίγουμε το θέμα «τιμή», εδώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο... «ανθρώπινα»: χωρίς να είναι απαγορευτικές θα μπορούσαν να «χαμηλώσουν» λίγο ώστε η συνολική εμπειρία να αγγίζει το τέλειο (25-30 ευρώ το άτομο).

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ