Ρομπότ-μωρό που εκπαιδεύει υποψήφιους γονείς παρουσιάστηκε σε τεχνολογική έκθεση στο Τόκιο - iefimerida.gr

Ρομπότ-μωρό που εκπαιδεύει υποψήφιους γονείς παρουσιάστηκε σε τεχνολογική έκθεση στο Τόκιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ετοιμάζεστε να κάνετε μωρό αλλά δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις, τότε το συγκεκριμένο ρομπότ είναι φτιαγμένο για σας. Το RealCare Baby 3 παρουσιάστηκε σε διεθνή ρομποτική έκθεση στο Τόκιο και είναι ένας προσομοιωτής αληθινού μωρού που κρατάει μάλιστα και αρχείο με τα λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι γονείς κατά τη φροντίδα του.

Το ρομπότ ζυγίζει όσο ένα αληθινό μωρό και μοιάζει επίσης με μωρό οπτικά, ενώ διαθέτει πλήθος αισθητήρων και μετρητών. Είναι προγραμματισμένο να κλαίει οποιαδήποτε στιγμή και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τη στιγμή που το ρομπο-μωρό αρχίσει να κλαίει, μπαίνει μπροστά το «χρονόμετρο» και ο επίδοξος γονιός έχει στη διάθεση του ακριβώς δύο λεπτά να τρέξει να το πάρει αγκαλιά, αλλιώς αυτό καταγράφεται στα αρχεία του ρομπότ, «ρίχνοντας» το σκορ.

Ωστόσο ακόμη κι αν φτάσουν στο μωρό έγκαιρα, δε πρέπει να το αρπάξουν βιαστικά, αλλά είναι σημαντικό να το σηκώσουν απαλά, αλλιώς οποιαδήποτε απότομη κίνηση καταγράφεται επίσης σαν αρνητικό στο αρχείο και το ρομπότ κλαίει ακόμη δυνατότερα.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι «γονείς» δεν πρέπει να παραμελήσουν το ρομπότ-βρέφος, ακόμα και όταν είναι ήσυχο, πρέπει να προσέχουν την θερμοκρασία του, να του αλλάζουν συχνά ρούχα και να μην το αφήνουν για πολλή ώρα στο αυτοκίνητο ή στην ταΐστρα.

Οταν η περίοδος δοκιμής ολοκληρωθεί, τα δεδομένα μεταφέρονται σε υπολογιστή και αξιολογούνται δημιουργώντας το τελικό σκορ του γονιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τόκιο μωρό ρομπότ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ