Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δίνουν συμβουλές σε οφειλέτες του Ταμείου: Πώς θα γλιτώσετε την ποινική δίωξη - iefimerida.gr

Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δίνουν συμβουλές σε οφειλέτες του Ταμείου: Πώς θα γλιτώσετε την ποινική δίωξη

Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δίνουν συμβουλές σε οφειλέτες του Ταμείου: Πως θα γλιτώσετ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με τη λήψη αναγκαστικών μέτρων θα βρεθούν περίπου 246.544 ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που χρωστούν εισφορές άνω των 5.000 ευρώ.Μάλιστα, αυτές τις μέρες, λήγει η προθεσμία των 20 ημερών για εξόφληση ή ρύθμιση που είχαν λάβει οι οφειλέτες για την εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής.

Όπως αναφέρει και το capital.gr, τα πρώτα ειδοποιητήρια εστάλησαν στις 17 Οκτωβρίου και από τις 10 Νοέμβρη, όσοι δεν ανταποκρίθηκαν ή δεν ανταποκριθούν, θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Ασφαλισμένους του Ταμείου, πάντως, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν όσους βρίσκονται σε αυτή τη θέση, δίνουν συμβουλές μέσω διαδικτύου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για συμβουλές παθόντων, και όχι νομικών.

Αυτό που επισημαίνουν οι έμποροι, είναι ότι για να διωχθεί ποινικά κάποιος για οφειλές στον ΟΑΕΕ πρέπει οι οφειλόμενες εισφορές να ξεπερνούν το ποσό των 20.000 ευρώ. Προσοχή, το ποσό πρέπει να αφορά εισφορές και όχι προσαυξήσεις. Ακόμη κι αν το ποσό ξεπερνά κατά τι το όριο αυτό, μπορεί ο έμπορος να πληρώσει πριν από το Δικαστήριο το υπερβάλλον -από τις 20.000- ποσό, ώστε να πάψει η ποινική δίωξη. Επίσης, υπάρχει και η εναλλακτική της αναβολής. Για παράδειγμα, μπορεί ο ελεύθερος επαγγελματίας να υποδείξει μια αίτηση ρύθμισης οφειλών, για να δοθεί αναβολή λίγων μηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ