H Mαδρίτη αβοήθητη μπροστά στα σκουπίδια - iefimerida.gr

H Mαδρίτη αβοήθητη μπροστά στα σκουπίδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα El Pais, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην ισπανική πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας βρίσκονται στην ένατη ημέρα απεργίας.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Νοεμβρίου, όταν οι τρεις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον καθαρισμό δρόμων και πάρκων, ανακοίνωσαν ότι θα κόψουν 1.144 θέσεις εργασίας σε σύνολο 6.000.
Κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων καταγγέλλουν ότι πλήττεται ο τουρισμός και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ δημοτικοί αξιωματούχοι κατηγορούν πολίτες ότι πετούν σκουπίδια στους δρόμους σκόπιμα. Μάλιστα, στο διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας Change.org, κυκλοφόρησε το αίτημα να βγει στους δρόμους ο στρατός και να καθαρίσει, ιδέα που συγκέντρωσε περισσότερες από 16,000 υπογραφές.

Με χρέος που ξεπερνά τα 7 δισ.δολάρια, ο δήμος της Μαδρίτης επιχείρησε να προχωρήσει σε περικοπές και μεταξύ αυτών ήταν το κόστος ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών που μειώθηκε κατά 22%. Οι εταιρείες που ανέλαβαν στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι για να ανταπεξέλθουν οικονομικά θα πρέπει να μειώσουν είτε θέσεις εργασίας είτε τους μισθούς των εργαζομένων, γεγονός που οδήγησε στην κινητοποίηση.
φωτ: @dmorell18 -Η Plaza Mayor της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρίση Σκουπίδια Μαδρίτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ