Τρομάζουν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες -Ξαναλλάζουν το Φόρο Ακινήτων - iefimerida.gr

Τρομάζουν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες -Ξαναλλάζουν το Φόρο Ακινήτων

Τρομάζουν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες -Ξαναλλάζουν το Φόρο Ακινήτων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Δικαιώνονται όσοι χαρακτήρισαν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ως το νέο Γεφύρι της Άρτας, αφού μετά από αλλεπάλληλα σχέδια, διαβουλεύσεις και. εξεγέρσεις βουλευτών- γαλάζιων και πράσινων- φαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώνεται, στο όνομα των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών, σε μια ακόμα ανατροπή των όσων είχαν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.Οι πληροφορίες από τα κοινοβουλευτικά στρατόπεδα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι πλέον αναζητείται ένα μικτό σύστημα, που θα συνδυάζει τη φορολογία του συνόλου της ακίνητης περιουσίας με τη φορολόγηση του κάθε ακινήτου χωριστά.

Στη λύση αυτή, που εκ πρώτης όψεως φαντάζει ακόμα πιο πολύπλοκη από τον γρίφο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, κατέληξαν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη, στην οποία μετείχαν από τη Ν.Δ. ο Α. Παναγόπουλος και η Φ. Πατριανάκου και από το ΠΑΣΟΚ ο Α. Μακρυπίδης και ο Γ. Κουτσούκος. Σε αυτή τη σύσκεψη, ο σύμβουλος του κ. Στουράρα, Ν. Καραβίτης, ο οποίος έχει αναλάβει τη σχεδίαση του νέου φόρου ακινήτων, ανέλαβε να τροποποιήσει το σχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΑ), προκειμένου να εφαρμοστεί ένα μικτό σύστημα. Ένα προσχέδιο του νέου. σχεδίου θα παραδοθεί στα κόμματα ενδεχομένως τη Τετάρτη, προκειμένου να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και εκτιμάται ότι το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι παραμένει ο δημοσιονομικός στόχος των 2,9 δις ευρώ, όπως επίσης ο στόχος της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Ωστόσο η ενδεχόμενη επιχείρηση ελάφρυνσης των αγροτικών ακινήτων, είναι προφανές ότι θα επιφέρει μεγαλύτερο βάρος στα αστικά ακίνητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ