Τέλος στα στερεότυπα: Οι γκέϊ άνδρες δείχνουν λιγότερο θηλυκοί από τους στρέϊτ - iefimerida.gr

Τέλος στα στερεότυπα: Οι γκέϊ άνδρες δείχνουν λιγότερο θηλυκοί από τους στρέϊτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κέντρο Θεωρητικής Μελέτης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και η Ακαδημία Επιστημών της Τσεχίας έχουν προσδιορίσει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα σχήματα προσώπου των ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων ανδρών - και, σε αντίθεση με το στερεότυπο ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες κρίνονται ως πιο "θηλυκοί" στην εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά του προσώπου των ομοφυλόφιλων ανδρών στην πραγματικότητα δείχνουν πιο αρσενικά.

Σε μια μελέτη 73 ομοφυλόφιλων και 73 ετεροφυλόφιλων ανδρών, βρήκαν ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είχαν «πλατύτερα και μικρότερα πρόσωπα, μικρότερες μύτες, και σχετικά μεγάλα και πιο στρογγυλοποιημένα σαγόνια» από τους στρέιτ. Αφού επιτεύχθηκαν τα συμπεράσματα αυτά, 80 μαθητές κλήθηκαν να προσδιορίσουν το σεξουαλικό προσανατολισμό του κάθε ανθρώπου.Σε τελική ανάλυση, οι μαθητές δεν μπόρεσαν να κατατάξουν σωστά τους άνδρες κατά τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους... γιατί οι άνδρες με τα πιο αρσενικά χαρακτηριστικά που ανήκαν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων ήταν η αίτια που οι μαθητές έκαναν λάθος. Οπότε, την επόμενη φορά που θέλετε να μάθετε το τηλέφωνο του ωραίου τύπου στο μπάρ, θυμηθείτε να ρυθμίσετε το γκέϊ-ρανταρ σας ανάλογα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα γκέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ