Η οικονομική κρίση αλλάζει τον χάρτη των καρδιοπαθειών στην Ελλάδα, καθώς χτυπά απευθείας στην καρδιά εκείνους που φαινομενικά έδειχναν άτρωτοι, δηλαδή τους νέους και τις γυναίκες.
Η έρευνα της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ελπίς», αποτυπώνει την αύξηση των εμφραγμάτων στις γυναίκες κάτω των 45 ετών και στους νέους άνδρες, δύο πληθυσμιακές ομάδες που πλήττονται καίρια και από την ανεργία.
Αλλαγές στον «χάρτη» της καρδιοπάθειας στη Ελλάδα έχει φέρει η οικονομική κρίση, καθώς έχει αρχίσει πλέον να γίνεται ορατή απειλή στους νέους και τις γυναίκες, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν πολύ μικρότερες πιθανότητες να χτυπηθούν από καρδιακή προσβολή.
Σύμφωνα με έρευνα της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ελπίς», τα εμφράγματα έχουν αυξηθεί τόσο στις γυναίκες κάτω των 45 ετών, όσο και στους νέους άνδρες, τις δύο πληθυσμιακές ομάδες δηλαδή οι οποίες πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την ανεργία, δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.
Συγκεκριμένα, το διάστημα 2003-2007 όπου δεν είχε ξεσπάσει η οικονομική κρίση, εισήχθησαν στο νοσοκομείο «Ελπίς» με έμφραγμα 444 άνδρες και 221 γυναίκες, με μόλις 66 άνδρες και 39 γυναίκες να είναι κάτω των 45 ετών.
Αντίστοιχα, από το 2008 έως το 2012, εισήχθησαν με έμφραγμα 569 άνδρες και 412 γυναίκες, με τους 89 άνδρες και τις 94 γυναίκες να είναι κάτω των 45 ετών.
Συνολικά, η μεγαλύτερη αύξηση σε εμφράγματα καταγράφεται σε γυναίκες με ποσοστό 86,5% ενώ ακολουθούν οι νέοι κάτω των 45 ετών με ποσοστό 74,5%.