Στον «αέρα» η εξεταστική και το εξάμηνο σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ -Εως την Παρασκευή η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων - iefimerida.gr

Στον «αέρα» η εξεταστική και το εξάμηνο σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ -Εως την Παρασκευή η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έπειτα από την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, να συνεχίσουν την απεργιακή κινητοποίηση έως την Παρασκευή.Χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, φαίνεται πως έχουν μείνει στον «αέρα», καθώς όπως όλα δείχνουν υπάρχει ενδεχόμενο να χαθεί η εξεταστική και το εξάμηνο στα δύο μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ωστόσο, την ίδια ώρα υπό κατάληψη τελούν κάποιες σχολές του Πολυτεχνείου από ομάδες φοιτητών που συντάσσονται με τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων.
Πάντως, πολλά θα κριθούν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, η οποία αναμένεται εντός των ημερών.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει παράνομη την απεργία που είχαν κηρύξει οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων των δύο Ιδρυμάτων.

Η Ομοσπονδία με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ». Μάλιστα, υπογραμμίζει πως «ολοι πλέον γνωρίζουν ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδυναμία λειτουργίας και η εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που επιμένουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης το 25% των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στα οκτώ μεγαλύτερα πανεπιστήμια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ