Αδωνις: Δεν θα απολυθεί κανείς γιατρός του ΕΟΠΥΥ - Τι είπε για τις ληξιπρόθεσμες - iefimerida.gr

Αδωνις: Δεν θα απολυθεί κανείς γιατρός του ΕΟΠΥΥ - Τι είπε για τις ληξιπρόθεσμες

GEORGIADIS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ, έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, μετά τα σενάρια που είδαν το φως δημοσιότητας περί απόλυσης 1.200 γιατρών στις μονάδες του Οργανισμού στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους γιατρούς της Αθήνας, η αποπληρωμή των οποίων εμφανίζει σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη «για την ισχύ των λεγομένων του πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση σε γιατρούς και δεσμεύτηκε ότι "το μέτρο περί απομάκρυνσης των 1.200 γιατρών των μονάδων ΕΟΠΥΥ δεν θα τεθεί σε ισχύ"».

Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης, πρόκειται για «μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» και συνεπώς, «αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, αυτό που έχει ακουστεί για 1.200 αποχωρήσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ, δεν ισχύει.

«Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε. Αυτό, ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με αυτό που έχει ακουστεί, για τους 1.370», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης για να συμπληρώσει: «Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο».

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο υπουργός Υγείας είπε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν μεγάλες προκαταβολές και παράλληλα δεσμεύθηκε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι γιατροί της Αθήνας θα έχουν λάβει τα ληξιπρόθεσμα χρωστούμενά τους.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε τέλος να υπάρξει εντός των επόμενων ημερών κοινή συνάντηση του υπουργού Υγείας και του προέδρου του ΙΣΑ με τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου να συζητηθούν οι χρηματικές ροές και να επισπευσθεί η εκκαθάριση και η διαδικασία αποπληρωμής στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ