Στρέφονται τα βλέμματα στον ελληνικό πολιτισμό -Αλμα επισκεψιμότητας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους - iefimerida.gr

Στρέφονται τα βλέμματα στον ελληνικό πολιτισμό -Αλμα επισκεψιμότητας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα αισιόδοξα για τη χώρα μας είναι τα στοιχεία έρευνας που δείχνουν αύξηση επισκεψιμότητας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το πρώτο επτάμηνο του 2013 οι αρχαιολογικοί χώροι δέχθηκαν περισσότερους επισκέπτες από την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς, ενώ παρόμοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν τα στοιχεία για τα μουσεία.Συγκεκριμένα, στους αρχαιολογικούς χώρους, καταγράφηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 23,8% και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 13,3% σε σχέση με τον Ιούλιο 2012. Ενώ, το επτάμηνο του 2013, στον αριθμό των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους εμφανίζεται αύξηση 28,7% και στις εισπράξεις καταγράφεται αύξηση 19,5%.

Παρόμοια τάση παρατηρείται και στα μουσεία, όπου καταγράφηκε αύξηση 18,2% στον αριθμό των επισκεπτών τον Ιούλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, και αύξηση των εισπράξεων κατά 14,7%
Ενώ, το επτάμηνο του 2013 υπήρξε 17,2% αύξηση στους επισκέπτες και αύξηση 12,4% στις εισπράξεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ