Oταν επί 25 χρόνια η Κική Δημουλά δούλευε στην Τράπεζα της Ελλάδας: Καταμετρώντας φθαρμένα νομίσματα - iefimerida.gr

Oταν επί 25 χρόνια η Κική Δημουλά δούλευε στην Τράπεζα της Ελλάδας: Καταμετρώντας φθαρμένα νομίσματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει εξελιχθεί σε εμβληματική μορφή της Ελληνικής ποίησης, πολυμεταφρασμένη και με εκτενή αφιερώματα σε κορυφαία διεθνή μέσα, όπως οι New York Times. Η Κική Δημουλά – που πολλοί είναι αυτοί που ελπίζουν πως θα φέρει το επόμενο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ηταν 18 ετών όταν τελειώνοντας το σχολείο, διορίσθηκε απευθείας η Κική Δημουλά – τότε Βασιλική Ρόδου- στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς ο πατέρας της εκμεταλλεύτηκε το προνομιο που είχε να μπορεί να διορίσει την κόρη του στην Τράπεζα όπου και ο ίδιος δούλευε, μόλις βγήκε σε σύνταξη. Εμεινε στην τράπεζα από το 1949 ως το 1974. Μάλιστα, την οικογενειακή παράδοση συνέχισαν και τα δικά της παιδιά. Η θητεία της ξεκίνησε από ένα τμήμα που ασχολείτο με την καταγραφή της φθοράς στα παλιά νομίσματα, αλλά σύντομα εκμεταλλεύτηκε και το περιοδικό που εξέδιδε η Τράπεζα υπό τον τίτλο «Ο κύκλος», για να δημοσιεύσει τα πρώτα της άρθρα με θέμα την Αθήνα και τους πολίτες της.

Η ίδια, στην ειδική τελετή που έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για να την τιμήσει – παρουσία του Κάρολου Παπούλια- παρέλαβε μια τιμητική πλακέτα και δήλωσε: «Θα σας ομολογήσω κύριε διοικητά ότι ανησυχώ μήπως αυτή η τιμή που μου προσφέρετε, καθώς αποτελεί μεγάλο έσοδο, προστεθεί στην υψηλή κλίμακα του συνταξιούχου που είμαι και την καταστήσει υψηλότερη. Και με τι φορολογία; Μεριμνήστε γιατί θα καταφύγω στη φοροδιαφυγή».

Η Κική Δημουλά, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε με νόημα στην ομιλία της για τον τρόπο που γεννιέται η ποίηση: «Με τον ίδιο τρόπο που γεννιόμαστε και εμείς. Εν αγνοία μας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ