Σαμαράς σε Τσίπρα: Δεν σας κάνουμε τη χάρη - Εκλογές θα γίνουν το 2016 - iefimerida.gr

Σαμαράς σε Τσίπρα: Δεν σας κάνουμε τη χάρη - Εκλογές θα γίνουν το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρή προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Σας κοιτάω κύριε Τσίπρα και σας ρωτώ; Εχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας; Μήπως σας ενόχλησε η 'μεγαλειώδης' σας συγκέντρωση στο Σύνταγμα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ξεκίνησατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε και στο τέλος μας ζητήσατε να παραιτηθούμε μόνοι μας; Αυτή τη χάρη δεν θα σας την κάνουμε. Εκλογές θα γίνουν το 2016» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Τον Ιούνιο διακηρύσσατε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει στη Βουλή θα πέσει στους δρόμους. Εγκαταλείψατε τους δρόμους και επιστρέψετε στους διαδρόμους της βουλής και κανατε πρόταση μομφής. Αλλα δεν την πιστεύετε πραγματικά».

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης» καθώς και επικίνδυνα παιχνίδια, δεδομένης της στιγμής που επέλεξε για την πρόταση δυσπιστίας, εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. «Σας τελείωσε η πολιτική, σας τελείωσε και η επανάσταση» είπε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας: «εκλογές θα γίνουν το 2016».

«Σίγουρα παίζετε θέατρο. Και δεν μιλάω για τα επεισόδια που στήσατε για να καλύψετε τη γκάφα που κάνατε με την πρόταση μομφής. Αλλωστε αυτό δεν ήταν καν θέατρο ήταν καραγκιοζ μπερντέ'. Παίζετε θέατρο γιατί σας τελείωσε η πολιτική», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη συγκέντωση που κάλεσε το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Κυριακής έξω από τη Βουλή. «Καλείτε τους οπαδούς σας έξω από τη βουλή. Ζητάτε από τον κόσμο να εκβιάσει τους βουλευτές. Νομίζετε ότι θα υποκύψουμε στις ακραίες συμπεριφορές σας», είπε χαρακτηριστικά ο πρώθυπουργός και συνεχίζοντας είπε:

«Θα μου πείτε δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει θέση ο κ. Τσίπρας; Σαφώς έχει αλλά θα πρέπει να βγει και να το πει από εδώ. Αν έχετε όντως αλλάξει μυαλά θα πρέπει να μας βοηθάτε να μείνουμε στην Ευρωζώνη και όχι να κάνετε πρόταση μομφής. Κανείς δεν μπορεί όσο και να αναγάγει τον κομπογιαννιτισμό σε επιστήμη να παραπλανά και τις συνιστώσες και στις συνισταμένες, δεν μπορεί να τους ξεγελά όλους», είπε ο κ. Σαμαράς, και συνέχισε την επίθεση του προς τον ΣΥΡΙΖΑ με μια φράση του Σαίξπηρ: «Απο το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι μικρή. Η απόσταση που έχετε να διασχίσετε είναι τεράστια. Είστε μπλεγμένοι ανάμεσα σε συνιστώσες και ψέμματα. Και στον λαϊκισμό σας. Αυτό είναι το τίμημα της δικής σας υποκρισίας. Αντιλαμβανόμαστε τον κλονισμό της δικής σας υποκρισίας. Το ψυχόδραμα που παίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έκπληξη για πολλούς αλλά όχι για εμάς. Επιλέξατε να πολεμήσετε το Μνημόνιο αλλά δεν μας είπατε τι θα κάνετε. Θα το καταργήσετε; Θα το σκίσετε; Θα το επαναδιαπραγματευτείτε; Από όλα έχει ο μπαξές. Και θα καταργήσετε το μνημόνιο και θα μείνετε στην ευρωζώνη. Και θα διώξετε όλους τους επιχειρηματίες και θα φέρετε όλους τους ξένους. Σας ρωτούν και οι δικοί σας: Σας που θα βρείτε τα χρήματα; Στον ΣΥΡΙΖΑ λεφτά υπάρχουν; Η Ελλάδα έχει πετύχει την πιο θεαματική μείωση τόκων και εσείς ακόμη τσακώνεστε για το πως θα βελτιώσετε τους όρους του δανεισμού. Μας θυμίζετε ότι στη ΝΔ ήμασταν εναντίον του Μνημονίου. Ναι ήμασταν αλλά ψηφίζαμε ότι ήταν σωστό και έπρεπε να γίνει. Εσείς δεν έχετε ψηφίσει τίποτα. Είστε υπέρ των στρεβλώσεων που μας έφεραν στο χείλος της χρεοκοπίας και προσπαθείτε να τις διασώσετε. Τώρα οδηγούμε την χώρα στην ανάκαμψη και αυτό θέλετε να ανακόψετε. Ήδη βγάζουμε πρωτογενές πλεόνασμα παρά το ότι είμαστε σε ύφεση. Είχαμε τεράστιες στρεβλώσεις και τεράστιες σπατάλες τις οποίες κόβουμε δραστικά: ΤΙ θέλετε να βγούμε από την ύφεση και να συνεχίσουμε να έχουμε σπατάλες: Θέλετε να βγούμε από την ύφεση συνεχίζοντας το πάρτι για τους επιτήδειους; Αυτούς προστατεύετε», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κάνατε μομφή σε μένα για να μην σας κάνει μομφή ο Λαφαζάνης»

Κλείνοντας, ο πρωθυοπουργός άφησε αιχμές για τις εσωκομματικές εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, «για να μην σας κάνει μομφή ο Λαφαζάνης». Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να ανατρέψει την κυβέρνηση τον Σεπτέμβρη και ανέτρεψε τις θέσεις του στο Τέξας. Η μομφή αυτή είναι το φάρμακο, είναι η δραμαμίνη; Για να γλυτώσει από την μομφή του Λαφαζάνη ο κ. Τσίπρας έκανε μομφή στον Σαμαρά», είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ψηφίζει μαζί με την Χρυσή Αυγή, κάτι που «θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ως το πιο μεγάλο σας λάθος».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ