Βενιζέλος: Θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και εθνικά ανεύθυνη η κατάθεση πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και εθνικά ανεύθυνη η κατάθεση πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και εθνικά ανεύθυνη χαρακτήρισε την πρόταση μομφής που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε στην πρόταση μομφής χαρακτηριστικά «ακραίας και απροκάλυπτης υπονόμευσης» της εθνικής ενότητας την ώρα που, όπως είπε, η διαπραγμάτευση με την Τρόικα εισέρχεται στο πιο κρίσιμο στάδιό της και η χώρα παλεύει για την έξοδο από την κρίση, ενώ ετοιμάζεται και για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας που θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τη χώρα να αποδείξει ότι δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης. «Τώρα που πρέπει να σταλεί παντού, και εσωτερικά και εξωτερικά, μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την εθνική προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Δεν πειράζει που θα καταψηφιστεί η πρόταση μομφής, η κυβέρνηση θα πέσει».

Η πρόταση δυσπιστίας, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, επιβεβαιώνει την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του κ. Καμμένου αλλά και την «εξ αντικειμένου όσμωση» με τη Χρυσή Αυγή σε μια στιγμή που θα έπρεπε να συσπειρώνεται το συνταγματικό τόξο κατά του ναζισμού.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι είναι «άτιμη η πράξη του συκοφάντη» καθώς και ότι «οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου», ενώ χαρακτήρισε προκλητική τη συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή λέγοντας ότι αποτελεί «καρικατούρα των αγανακτισμένων».

Αιχμές, όμως, άφησε και κατά του Φώτη Κουβέλη που προηγήθηκε του κ. Βενιζέλου στο βήμα του ομιλητή λέγοντας πως το «παρών» (σ.σ. που θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ) σημαίνει έμμεση στήριξη στην κυβέρνηση.«Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπάρχει. Γι' αυτό το λόγο κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου. «Παρών» δηλώνουν επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς να δηλώνουν «παρών»», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς έχουμε κάνει την τραγικά δύσκολη επιλογή, αλλά, εν τέλει, έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει κυβέρνηση και σταθερότητα. Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μοιραζόμαστε μια κοινή αίσθηση ευθύνης», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε: «Δεν αποδέχομαι ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε το κακό πρώτο πρόγραμμα και οι άλλοι τις διορθώσεις"».

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ