«Ομάδα Εργασίας» για την αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων - iefimerida.gr

«Ομάδα Εργασίας» για την αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία «Ομάδας Εργασίας» σχετικά με την παροχή τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα για καλύτερη αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, επικεφαλής αυτής της ομάδας θα είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής, Χορστ Ραϊχενμπαχ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπαρόζο αναφέρεται στην ανάγκη αξιοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης καθώς και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα.

Η σημερινή απόφαση έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των σχετικών προτάσεων του κ. Μπαρόζο αλλά και των διαβουλεύσεων που είχε ο πρόεδρος της Επιτροπής με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την οργάνωση της τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ομάδα Εργασίας θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ ομάδα υποστήριξης θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Η ομάδα εργασίας θα συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές και τα υπόλοιπα κράτη μέλη με στόχο το συντονισμό του συνολικού προγράμματος παροχής τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα για την εφαρμογή του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η Ομάδα θα επικεντρωθεί στην ανταγωνιστικότητα, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση και θα εκπονεί τριμηνιαίες εκθέσεις προς την Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές. Η πρώτη σχετική έκθεση αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ το γενικό συντονισμό της Ομάδας εργασίας, με αναφορά στον πρόεδρο Μπαρόζο, θα έχει ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ