Στρατούλης: Είστε μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση- Πρέπει να πέσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα - iefimerida.gr

Στρατούλης: Είστε μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση- Πρέπει να πέσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σκληρούς τόνους εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του, κατηγορώντας την κυβέρνηση Σαμαρά ότι είναι «πολύ επικίνδυνη».

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε για τους ακόλουθους λόγους:

  • «Γιατί η κυβέρνηση με την αστυνομική εισβολή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ολοκλήρωσε το πολιτικό πραξικόπημα που ξεκίνησε τον Ιούνιο για κατάργηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και για ικανοποίηση των απαιτήσεων της τρόικας για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
  • Γιατί η κυβέρνηση είτε με το μαύρο στις οθόνες είτε μέσα στη μαύρη νύχτα με τα ΜΑΤ δικαιώνει το χαρακτηρισμό της ότι λειτουργεί ως πολιτική χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα.
  • Γιατί η κυβέρνηση με προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν δώσει θανάσιμα χτυπήματα στο λαό και στην νεολαία.»

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε και στο οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά της εφαρμογής του Μνημονίου:

«Εχετε προκαλέσει στη χώρα μας διαρκή και μεγάλη οικονομική ύφεση. Η ύφεση με τη σειρά της έχει δημιουργήσει πρωτοφανή ανεργία, που η επίσημη είναι 27,9%, η ανεπίσημη είναι πάνω από 30% και, εάν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές, θα φτάσει το 35% μέσα στο 2013. Οι 7 στους 10 νέους είναι άνεργοι και δεν έχουν κανένα μέλλον, καμία προοπτική. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις σας μείωσαν τον κατώτερο μηνιαίο μισθό στα 500 ευρώ καθαρά και στα 400 για τους νέους κάτω των 25 ετών και εσείς τον πάτε σταδιακά στον μνημονιακό στόχο σας στα 150-200 ευρώ μηνιαία. Αλλάξατε τον τρόπο καθορισμού του κατώτερου μισθού, που ισχύει στην Ελλάδα για 8 δεκαετίες, και πλέον θα ορίζεται μονομερώς από τον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας. Τολμήσατε να καταργήσετε την Εθνική Γενική συλλογική σύμβαση Εργασίας. Αυτό δεν το τόλμησαν ούτε δύο δικτατορίες ούτε οι κατοχικές κυβερνήσεις των δωσίλογων. Ντροπή σας, θα σας μείνει αιώνιο ηθικό και πολιτικό στίγμα. Με την καταστροφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας μέσω της μετάλλαξης της μετενέργειας, της κατάργησης της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, της επεκτασιμότητας τους και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ, δώσατε την δυνατότητα στους εργοδότες κάνοντας γενικευμένη χρήση των ατομικών συμβάσεων, που καλύπτουν πλέον το 80% των εργαζομένων, να συμπιέζουν τους μισθούς προς τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό. Ετσι μειώσατε στα 4 χρόνια των μνημονίων την πραγματική αγοραστική δύναμη των μισθών και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πάνω από 50%. Και προχωρείτε ακάθεκτοι στην ίδια κατεύθυνση. Κάνατε, σε μία μάλιστα περίοδο πρωτοφανούς ανεργίας, ακόμα πιο φτηνές και πιο εύκολες για τις επιχειρήσεις και κυρίως τις τράπεζες τις απολύσεις εργαζομένων μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις αποζημιώσεις απολύσεων και τον χρόνο προειδοποίησης».

Κλείνοντας, ο Στρατούλης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πολύ επικίνδυνη για τον λαό και την χώρα» και υποστήριξε πως: «Ηλθε η ώρα της ανατροπής σας. Φύγετε το γρηγορότερο δυνατόν. Δεν έχετε καμία λαϊκή νομιμοποίηση να εξακολουθείτε να γυρίζετε το ρολόι της δημοκρατίας και των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων 200 χρόνια πίσω. Υποκλέψατε την ψήφο του λαού με άλλες δεσμεύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να υπάρξει επιτέλους μέσω εκλογών και των λαϊκών αγώνων ελπιδοφόρα πολιτική λύση στο δράμα του ελληνικού λαού. Μία αριστερή κυβέρνηση, που στηριγμένη στο λαό, θα πάρει πίσω, ότι του αφαιρέσατε στα χρόνια του μνημονίων. Θα ακυρώσει το μνημόνια, θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, θα προωθήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ