Τραβάει το «σχοινί» η ΟΛΜΕ-Νέες κινητοποιήσεις, με ολονυχτία και αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας - iefimerida.gr

Τραβάει το «σχοινί» η ΟΛΜΕ-Νέες κινητοποιήσεις, με ολονυχτία και αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγριεύει η κόντρα μεταξύ εκπαιδευτικών και κυβέρνησης με τους πρώτους να συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.Για την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 15 του μηνός, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει εξαγγείλει πανελλαδική κινητοποίηση, προγραμματίζοντας συλλαλητήριο στα Προπύλαια αλλά και ολονυχτία και αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας.Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα «και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας». Την Μάλιστα, ο ΟΛΜΕ κάνει λόγο για πλήρη ομηρεία στην οποία έχουν επέλθει χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 14/11

Συλλαλητήριο στα προπύλαια, στις 12.30 μμ, με δίωρη στάση εργασίας (12 -2 μμ και 2-4 μμ).
Το απόγευμα στις 6 μμ, με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11

Αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας. Ακολουθεί συνέλευση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ