Γιατί η Τρόικα δεν βιάζεται και καθυστερεί αρκετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων - iefimerida.gr

Γιατί η Τρόικα δεν βιάζεται και καθυστερεί αρκετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Γιατί η Τρόικα δεν βιάζεται και καθυστερεί αρκετά την ολοκλήρωση των διαπραγματε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κυβέρνηση εισέρχεται σε ένα νέο κύκλο χρονοβόρων επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι δύο πλευρές δείχουν να μην βιάζονται ιδιαίτερα για τις τελικές αποφάσεις.

Οπως αναφέρει το capital, φαίνεται πως υπάρχει μια άτυπη «συμφωνία» πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο, δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί ούτε και το Νοέμβρη.

Οι συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων ΕΕ,ΕΚΤ και ΔΝΤ και των υπουργών της κυβέρνησης είτε καθυστερούν είτε, όταν αρχίζουν ,διακόπτονται χωρίς να υπάρχει βιασύνη για τελικές συμφωνίες.

Η «άνεση» που επιδεικνύουν και οι δύο πλευρές οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγάλες δόσεις του Δεκεμβρίου, τόσο από το EFSF όσο και από το ΔΝΤ, δεν αναμένεται να εκταμιευθούν μέσα στο 2013. ενώ, και το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας δεν θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις παρά μόνο να πάρει την αναφορά της Τρόικα για την πρόοδο της αξιολόγησης.

Τα σχετικά χρονοδιαγράμματα πάντως υπάρχουν και το επιτελείο του ΥΠΟΙΚ τα γνωρίζει. Όπως και το τελικό ύψος του "πακέτου" στο οποίο θα καταλήξει η συζήτηση με την τρόικα. Αλλά είπαμε προς το παρόν κανείς δεν έχει λόγο να βιάζεται...

Τρία είναι τα βασικά «κεφάλαια» που είναι ανοικτά :

  • τα δημοσιονομικά του κ. Στουρνάρα (δημοσιονομικά «κενά»),
  • τα διοικητικά του κ. Μητσοτάκη (απολύσεις – κινητικότητα) και
  • τα ενεργειακά (ρυθμιστικό πλαίσιο, κ.λ.π.).

Από όσα μέχρι στιγμής μαθαίνουμε η τρόικα φαίνεται να θεωρεί "δρομολογημένα" τα ενεργειακά και... περιμένει να ανοίξει η συζήτηση για τα υπόλοιπα με νέα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ