Ο Επίτροπος δεν ήταν συνεπής- Ο Ντε Χουχτ κατηγορείται για φοροδιαφυγή - iefimerida.gr

Ο Επίτροπος δεν ήταν συνεπής- Ο Ντε Χουχτ κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Ο Επίτροπος δεν ήταν συνεπής- Ο Ντε Χουχτ κατηγορείται για φοροδιαφυγή 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο Κάρελ ντε Χουχτ, αφού ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου και η σύζυγός του κατηγορούνται για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τις αρχές του Βελγίου, το ζευγάρι απέκρυψε το 1,2 εκατ. ευρώ από την επαναπώληση μετοχών του το 2005 και αντιμετωπίζουν πρόστιμο 900.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει το Mega, ο ντε Χουχτ θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Γάνδης στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς παρότι είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αρχές, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε διακανονισμό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη χώρα του, ο Επίτροπος για χρόνια προσέφευγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να εμποδίσει τις φορολογικές Αρχές να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Ο Χουχτ, που ξεκίνησε μια νέα θητεία ως Ευρωπαίος Επίτροπος, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν ότι επωφελήθηκε απόρρητων πληροφοριών, και πούλησε μετοχές μιας εταιρείας λίγο πριν αυτή καταρρεύσει το 2008. Τότε είχε αθωωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ