Βασάνιζαν και βίαζαν τους μετανάστες πριν τους στείλουν στον υγρό τάφο της Λαμπεντούζα- Συνελήφθη ένας Σομαλός - iefimerida.gr

Βασάνιζαν και βίαζαν τους μετανάστες πριν τους στείλουν στον υγρό τάφο της Λαμπεντούζα- Συνελήφθη ένας Σομαλός

Βασάνιζαν και βίαζαν τους μετανάστες πριν τους στείλουν στον υγρό τάφο της Λαμπε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συγκλονιστική ιστορία με το ναυάγιο της Λαμπεντούζα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 366 Αφρικανοί, ανάγκασε τον κόσμο να στρέψει το βλέμμα στο πρόβλημα της μετανάστευσης. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων όμως δίνουν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην τραγωδία. Σύμφωνα με τις διηγήσεις τους, τα μέλη του κυκλώματος τους βίαζαν και τους βασάνιζαν πριν μπουν στο πλοίο που ναυάγησε στα ανοιχτά του ιταλικού νησιού τον Οκτώβριο.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας 24χρονος Σομαλός, ο οποίος φέρεται πως ανήκε στο κύκλωμα της παράνομης μεταφοράς. Ο Μουχάμουντ Ελμί Μουχιντίν θεωρείται μέλος ένοπλης πολιτοφυλακής και κατηγορείται για αρκετά σοβαρά αδικήματα, μεταξύ άλλων για βιασμό, υποκίνηση σε παράνομη μετανάστευση, απαγωγή, διακίνηση μεταναστών και συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα.

«Από ό,τι μας είπαν οι επιζήσαντες του ναυαγίου, όλες οι γυναίκες που επέβαιναν στο σκάφος βιάστηκαν από μέλη της εγκληματικής συμμορίας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι βιασμοί, σύμφωνα με τις διηγήσεις, έγιναν σε κέντρο κράτησης στη Λιβύη, πριν από την έναρξη του ταξιδιού. Υπάρχουν ακόμη συγκλονιστικές μαρτυρίες για βασανισμό των μεταναστών από τη συμμορία, που τους ξυλοκοπούσε και τους υπέβαλλε σε ηλεκτροσόκ.

Ο 24χρονος που κρατείται στη Σικελία υποδύονταν ότι ήταν ένας από τους μετανάστες που προσπάθησαν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ομως τον αναγνώρισαν οι επιζήσαντες και ανέφεραν στις αρχές πως ήταν ένας από αυτούς που οργάνωσαν τη μεταφορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ