Τι ήταν η δίεση πριν γίνει hashtag: Ενα έξυπνο κόμικ αποσυνδέει το σύμβολο από τα social media [εικόνα] - iefimerida.gr

Τι ήταν η δίεση πριν γίνει hashtag: Ενα έξυπνο κόμικ αποσυνδέει το σύμβολο από τα social media [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σύμβολο hashtag (#) έγινε δημοφιλές δημιουργώντας διαδικυτακές συζητήσεις στο Twitter και πρόσφατα εισέβαλε και στο Facebooκ, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών συνομιλιών και status. Αραγε, η νέα γενιά θυμάται τι ήταν το σύμβολο # πριν γίνει hashtag;

Την παρεξηγημένη εικόνα του έρχεται να αποκαταστήσει με χιουμοριστικό τρόπο η σχεδιάστρια Αντζελα Λάο, η οποία δημιούργησε ένα έξυπνο κόμικ, το οποίο μας υπενθυμίζει τις υπόλοιπες χρήσεις του συμβόλου της δίεσης, πριν αυτό γίνει σύμβολο των social media.

Ετσι, στο κόμικ της μας θυμίζει οτι το # εκτός από hashtag, είναι μαθηματικό σύμβολο, οριοθέτηση χώρου για τρίλιζα, μουσικό σύμβολο που όταν βρεθεί στο πεντάγραμμο ανυψώνει τις νότες, θέτει σχόλια σε μία γραμμή κώδικα (από εκεί μάλλον ξεκίνησε και η ιδέα του hashtag), Μετατρέπει τον Αμερικανικό Πρότυπο Κώδικα για Ανταλλαγή Πληροφοριών (ASCII) σε καμβά ζωγραφικής, τερματίζει ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, δίνει βάθος και υφή στα σκίτσα, ή απλά σημαίνει ότι καταστρέψατε τη βάφλα που ψήνατε.








Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Twitter Facebook hashtag δίεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ