Η Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας -Σε μεγάλη κρίση η χώρα - iefimerida.gr

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας -Σε μεγάλη κρίση η χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα, από το ΑΑ+ στο AA, την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, θεωρώντας ότι η χώρα έχει χάσει τα περιθώρια χρηματοπιστωτικών ελιγμών και δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις εξαιτίας της διατήρησης υψηλού ποσοστού ανεργίας.Ο οίκος δικαιολογώντας την αρνητική για τη Γαλλία κίνηση υποστηρίζει πως οι πρόσφατες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και οι επεμβάσεις στους τομείς των αγαθών, των υπηρεσιών και το εργασιακό τοπίο δεν βελτιώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ η υψηλή ανεργία μειώνει την στήριξη των πολιτών σε νέα μέτρα δομικών και δημοσιονομικών αλλαγών.Η αξιολόγηση του Παρισιού από την S&P βρισκόταν στο ΑΑ+ με αρνητικές προοπτικές.

«Θεωρούμε επίσης πως η αδύναμη ανάπτυξη περιορίζει την ικανότητα του γαλλικού κράτους να προωθήσει τη δημοσιονομική εξυγίανση» αναφέρει επίσης η S&P στην αιτιολόγηση της υποβάθμισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία υποβάθμιση ανεργία Standard & Poor's
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ