Δείπνο Μέρκελ-Σαρκοζί σήμερα - iefimerida.gr

Δείπνο Μέρκελ-Σαρκοζί σήμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δείπνο με την γερμανίδα καγκελάριο κυρία Αγκελα Μέρκελ θα έχει απόψε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ενόψει της αυριανής κρίσιμης για την Ελλάδα και την ευρωζώνη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Πρόγευση του κλίματος έδωσε με δηλώσεις του ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουά, ο οποίος δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να στείλουν "δυνατό μήνυμα συμπαράστασης" προς την Ελλάδα. Μάλιστα σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα «χώρος να αναπνεύσει» ελαφρύνοντας το βάρος των επιτοκίων και των προθεσμιών εξυπηρέτησης των δανείων της.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο Γάλλος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι οι απόψεις των ευρωπαϊκών κρατών δεν διίστανται στον βαθμό που μεταδίδουν κάποια μέσα ενημέρωσης και επισήμανε την πεποίθησή του ότι «θα υπάρξει συμφωνία».

«Η σύνοδος αυτή, η οποία αποτελεί το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων, θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατάρτιση ενός νέου πακέτου (βοήθειας) προς την Ελλάδα, το οποίο θα κάνει πιο ανεκτά τα δανειακά της βάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρουά.

Και η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών κυρία Ελενα Σαλγάδο δήλωσε ότι μπορεί να δοθιεί λύση στην κρίση μέσω της δυνατότητας επαναγοράς κρατικών ομολόγων από το EFSF.

Οι παρεμβάσεις των ευρωπαίων εκδηλώθηκαν μετά την χθεσινή δήλωση της κυρίας Μέρκελ η οποία διαμήνυσε "μην περιμένετε και πολλά από τη Σύνοδο Κορυφής". Ολοι εκτιμούν ότι στην αυριανή Σύνοδο πρέπει να υπάρξει λύση.

Την υποστήριξη του πρός την Ελλάδα εξέφρασε κι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Λευκό Οίκο επικοινώνη τηλεφωνικά με την κυρία Μέρκελ παρεμβαίνοντας υπέρ μιας άμεσης λύσης στην κρίση χρέους.

«Χωρίς χαρτιά»

Η ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου αναχωρεί το μεσημέρι για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετέχει στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι αξιοσημείωτο ότι ενόψει της Συνόδου δεν έχει διανεμηθεί - ως είθισται - ούτε ένα έγγραφο προετοιμασίας της συζήτησης και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο απόφασης.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ