Θα επιβεβαιωθεί η κυβερνητική σταθερότητα με την πρόταση δυσπιστίας εκτιμούν στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Θα επιβεβαιωθεί η κυβερνητική σταθερότητα με την πρόταση δυσπιστίας εκτιμούν στο Μαξίμου

Θα επιβεβαιωθεί η κυβερνητική σταθερότητα με την πρόταση δυσπιστίας εκτιμούν στο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως η πρόταση δυσπιστίας θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσω αυτής θα διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα εκφράζουν στο Μαξίμου.

Αν η κυβέρνηση περάσει αλώβητη αυτή τη διαδικασία, όπως εκτιμούν τα στελέχη της ότι θα συμβεί, τότε θα διασφαλίσει τη σταθερότητα τουλάχιστον ως τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Και αυτό γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα, αν απορριφθεί πρόταση δυσπιστίας, τότε νέα πρόταση μομφής μπορεί να υποβληθεί μόνο έπειτα από ένα εξάμηνο.

Στην κυβέρνηση χαρακτηρίζουν επικοινωνιακό ελιγμό την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν ότι θα καταδειχθεί η αρραγής ενότητα του συνασπισμού από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κλείσιμό της.

Μάλιστα, κάποια στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν πως αυτή η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική δυνατότητα απέναντι στην Τρόικα και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο όπου αυξανόταν η πίεση των δανειστών.

«Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή», ήταν το σχόλιο του Σίμου Κεδίκογλου, που πρόσθεσε: «Στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής. Χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ