Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κίνα: 8χρονο κοριτσάκι με καρκίνο στους πνεύμονες από το νέφος - iefimerida.gr

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κίνα: 8χρονο κοριτσάκι με καρκίνο στους πνεύμονες από το νέφος

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κίνα: 8χρονο κοριτσάκι με καρκίνο στους πνεύμονες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αγγίζοντας ανησυχητικά επίπεδα τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο οι επιπτώσεις στην υγεία άρχισαν ήδη να γίνονται αισθητές. Πρώτο θύμα ένα 8χρονο κοριτσάκι που εμφάνισε καρκίνο στους πνεύμονες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για τον νεότερο ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα στα χρονικά της χώρας, ενώ οι γιατροί κατηγορούν την ατμοσφαιρική ρύπανση ως άμεση αιτία της ασθένειάς της.

Το κορίτσι , του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ζει κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην ανατολική επαρχία της Τζιάνγκσου, όπως αναφέριε το Ξινχουανέτ, η επίσημιη ιστοσελίδα του πρακτορείου ειδήσεων της Κίνας.

Ο Τσιε Φενγκντονγκ, γιατρός στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Τζιανγκσου στο Νάντζικ, αναφέρει ότι το κοριτσάκι είχε εκτεθεί σε επιβλαβή σωματίδια και σκόνη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα .

Οι περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα μεταξύ των παιδιών είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ η μέση ηλικία εμφάνισης της νόσου είναι τα 70, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία .

Ωστόσο, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου έχει ανέβει στα ύψη στην Κίνα , καθώς η ταχεία ανάπτυξη της χώρας έχει φέρει μαζί της υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα , ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές .

Οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα στην Κίνα έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια , σύμφωνα με το υπουργείο υγείας του Πεκίνου και ο καρκίνος είναι τώρα η κύρια αιτία θανάτου στην, θολή από το νέφος, πρωτεύουσα.

Η έκθεση της διάγνωσης της 8χρονης έρχεται μετά από τη ραγδαία αύξηση νέφους που τύλιξε τη βορειοανατολική πόλη Χαρμπίν πριν από δύο εβδομάδες παραλύοντας αεροδρόμια και λιμάνια, κλείνοντας σχολεία και περιορίζοντας την ορατότητα σε λιγότερο από 50 μέτρα.

Το επίπεδο νέφους της πόλης είναι 1000 μικρογραμμάρια PM2.5 ανά κυβικό μέτρο 40 φορές πάνω από τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα υψηλά επίπεδα PM2.5 έχουν συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του πνεύμονα και των καρδιακών παθήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ