Στα «κάγκελα» ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση στην ΕΡΤ: Για πραξικόπημα κάνουν λόγο βουλευτές του - iefimerida.gr

Στα «κάγκελα» ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση στην ΕΡΤ: Για πραξικόπημα κάνουν λόγο βουλευτές του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυναμική ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αστυνομικής επέμβασης των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για πραξικοπηματικού τύπου ενέργεια.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Νίκος Βούτσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Δημήτρης Στρατούλης άσκησαν σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και της πρακτικής που ακολουθεί.

Βούτσης: Συνεχίζεται το πραξικόπημα της κυβέρνησης στην ΕΡΤ

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για πραξικόπημα και υποστήριξε ότι πρόκειται για «ακραία παρανομία» και «αντισυνταγματική πράξη» αφού η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ έχει εκπέσει, λόγω παρέλευσης της προθεσμίας.

«Συνεχίζεται το πραξικόπημα που ξεκίνησε το καλοκαίρι, νομικά το κλείσιμο της ΕΡΤ βρίσκεται στον αέρα» ανέφερε στο nooz ο κ. Βούτσης, καλώντας τον κόσμο να σταθεί αλληλέγγυος στους εργαζόμενους.

Παπαδημούλης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι υποταγμένοι στο Μνημόνιο και την διαπλοκή

Σε ανάρτηση του στο twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε την επέμβαση στην ΕΡΤ γράφοντας: «Μαύρο" στην ΕΡΤ,"δώρα" στους Καναλάρχες κ τώρα ΜΑΤ κ αυθαιρεσία. Υποταγμένοι στο Μνημόνιο κ την διαπλοκή, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι 100% συνυπεύθυνοι».

Λαφαζάνης: Παράνομη η κυβέρνηση Σαμαρά- Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διατύπωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Εμφανώς οργισμένος ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «παράνομη» την κυβέρνηση και «παράνομη» την εκκένωση του κτιρίου που, όπως υποστήριξε, «ανήκει στους εργαζόμενους».

Κωνσταντοπούλου: Πραξικόπημα εναντίον της νομιμότητας η επέμβαση στην ΕΡΤ- Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί

«Ενέργεια εκτροπής» χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση «να πάψει να κρύβεται».

Σε δηλώσεις της έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές», τόνισε.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε επιπρόσθετα πως αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αναμένουν εδώ και πάρα πολλή ώρα να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χώρο του ραδιομεγάρου, ενώ όπως είπε, ο εισαγγελέας τους ενημέρωσε ότι «δεν διεξάγεται ποινική διαδικασία, ότι η επιχείρηση δεν βρίσκεται υπό την ευθύνη της εισαγγελίας και ότι ο ίδιος παρίσταται στο κτήριο με βάση εντολή που του δόθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Στρατούλης: Παράνομη και πραξικοπηματική η επέμβαση των ΜΑΤ- Μπήκαν σαν τους κλέφτες

«Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Στρατούλης, έκανε λόγο για «μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει ανταπόκριση.

«Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων.

φωτογραφίες: eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ