«Έχετε δίκιο αλλά μην κάνετε τώρα απεργίες» - iefimerida.gr

«Έχετε δίκιο αλλά μην κάνετε τώρα απεργίες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί και τους ναυτικούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολές προς το ΣΑΤΑ και την ΠΝΟ, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τα αιτήματά τους δίκαια.

Ζήτησε, επίσης, από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την ανάκληση της απόφασης για πλήρη απελευθέρωση στο χώρο των ταξί και την έναρξη διαλόγου, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί στο σχετικό προεδρικό διάταγμα.

"Όλοι είμαστε αποδέκτες άδικων και λανθασμένων αποφάσεων αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε σε καταστάσεις "ασύμμετρων" αντιδράσεων, ούτε να κάνουμε κανενός το χατίρι για κομματικές αντιπαραθέσεις, ούτε όμως και να μπούμε στη διαδικασία κοινωνικού αυτοματισμού", αναφέρει η ΕΣΕΕ. "Οι κινητοποιήσεις με την μορφή του αποκλεισμού του λιμανιού του Πειραιά, του αεροδρομίου και κεντρικών δρόμων εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας χάος και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών αλλά και στο εμπόριο των νησιωτικών προορισμών".

Η ΕΣΕΕ ζητά από τους ναυτικούς να αναβάλουν τις πιθανές απεργιακές κινητοποιήσεις τους για τον Σεπτέμβριο και υπόσχεται "ως κοινωνικός εταίρος να σταθεί τόσο στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί, όσο και των Ελλήνων ναυτικών, στηρίζοντας ξεκάθαρα τα δίκαια αιτήματά τους".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απεργίες ΕΣΕΕ έμποροι ΠΝΟ ΣΑΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ