Νέες προκλήσεις χρυσαυγιτών στη Βουλή: «Είστε τύραννοι και χρησιμοποιείτε μαφιόζικες πρακτικές» είπε η Ζαρούλια - iefimerida.gr

Νέες προκλήσεις χρυσαυγιτών στη Βουλή: «Είστε τύραννοι και χρησιμοποιείτε μαφιόζικες πρακτικές» είπε η Ζαρούλια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεταμένο ήταν το κλίμα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια, του Στάθη Μπούκουρα, του Ηλία Παναγιώταρου και του Ηλία Κασιδιάρη, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μιλούν εκ νέου προκλητικά και να αποχωρούν μάλιστα από την ψηφοφορία αποκαλώντας την παράνομη.

Η Ελένη Ζαρούλια, αναφερόμενη στο περιστατικό της σφαίρας η οποία εντοπίσθηκε στην τσάντα της κατά την επίσκεψη της στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε: «Επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου για να μάθω και εγώ ποιος είναι ο λόγος να μεταφέρω σφαίρα στο στόμα του λύκου», ενώ συνεχίζοντας προσέθεσε σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους:

«Τα δικαστήρια σας δε με αφορούν, υπολογίζω στη θεία δίκη. Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ τους και τον αρχηγό του νόμιμα εκλεγμένου κόμματος, εσείς αυθαίρετα τους έχετε καταργήσει και δεν διαβάζετε τα ονόματα τους στις ονομαστικές ψηφοφορίες. Από τους υποτιθέμενους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας. Η εισαγγελέας τους απαγόρευσε να έρθουν στη Βουλή να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Είστε οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ο τόπος! Με σταματούν στο δρόμο και μου λένε πως όλη αυτή η κατάσταση τους προκαλεί εμετό. Μαφιόζικες οι πρακτικές σας για να περάσετε τα ανθελληνικά σχέδια σας».

Στη συνέχεια, ο Στάθης Μπούκουρας σε πιο ήπιους τόνους τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του, λέγοντας πως «πρόκειται για υπόθεση που εγώ πρώτος υπέβαλα μήνυση στον δήμαρχο Κορίνθου και μετά κι αυτός για τους ίδιους λόγους. Του απέστειλα και εξώδικό», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια επιτέθηκε στο πρόσωπο του δημάρχου Κορίνθου δηλώνοντας:

«Το ποιον και ο χαρακτήρας του, αν κάνετε έρευνα στο διαδίκτυο, θα δείτε ότι βρίζει και στοχοποιεί βουλευτές που έχει διαμάχες μαζί τους, τραμπουκίζει πολίτες με κραυγαλέο παράδειγμα τη χειροδικία εναντίον γυναίκας που κρατούσε στα χέρια της μωρό. Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία και ανάγκη για διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου, ζητώ να γίνει έρευνα στα οικονομικά δημάρχου και δήμου για να αποδειχθεί εάν υπάρχουν οικονομικά αδικήματα ή αιφνίδιος πλουτισμός».

Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης έθεσε θέμα νομιμότητας της ψηφοφορίας, την οποία χαρακτήρισε παράνομη, επειδή δεν γίνεται ανάγνωση των ονομάτων των τριών έγκλειστων βουλευτών της Χρυσής Αυγής και έκανε λόγο για κατάλυση πολιτεύματος, ενώ επιτέθηκε και στον Προεδρεύοντα της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη λέγοντας: «Κάποια στιγμή, όταν ένας συνήγορος ήρθε να αναλάβει την υπεράσπιση μου, κι είχε σχέση με τη Ν.Δ., διεγράφη. Κύριε Πρόεδρε, μιας κι είστε στην έδρα, κι εσείς υπερασπιστήκατε αστυνομικό που έκλεψε μετανάστη αλλά εσάς δεν σας διέγραψαν».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ