Γιγάντιο «νησί» από σκουπίδια της Φουκουσίμα «ταξιδεύει» προς τη Χαβάη - iefimerida.gr

Γιγάντιο «νησί» από σκουπίδια της Φουκουσίμα «ταξιδεύει» προς τη Χαβάη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πλωτό «νησί» από απορρίμματα και συντρίμμια που άφησε πίσω του το καταστροφικό τσουνάμι που «χτύπησε» την Ιαπωνία το 2011 διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατευθύνεται προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Μάλιστα, το μέγεθος της κινητής απειλής αγγίζει αυτό του Τέξας.Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) αναφέρει πως το γιγάντιο πλωτό «νησί» βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Χαβάης και ότι επίσης μια συστάδα των μεγαλύτερων από τα συντρίμμια κατευθύνεται από την Αλάσκα προς τις Φιλιππίνες.Πέντε εκατομμύρια τόνοι από ερείπια σπιτιών, σκαφών αλλά και διάφορων αντικειμένων που στο πέρασμα του παλιρροϊκού κύματος έγιναν άμορφη μάζα, ταξιδεύουν εδώ και δύο χρόνια στον ωκεανό.

Μάλιστα, ιδιαίτεροι ανήσυχοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί, καθώς εκφράζουν φόβους για μόλυνση με ραδιενέργεια από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα,. Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της dailymail, οι μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με μετρητές Γκάιγκερ δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ