Eφυγαν από τη χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον και έγιναν... δισεκατομμυριούχοι: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι μετανάστες των ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Eφυγαν από τη χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον και έγιναν... δισεκατομμυριούχοι: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι μετανάστες των ΗΠΑ [εικόνες]

Από μετανάστες δισεκατομμυριούχοι: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι μετανάστες των ΗΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αμερική θεωρείται, από πολλούς, ως η Γη της Επαγγελίας και χώρα των ευκαιριών, ενώ, ειδικά τον προηγούμενο αιώνα, που η γηραιά ήπειρος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η μετανάστευση στις ΗΠΑ ήταν το φαινόμενο της εποχής. Ορισμένοι από αυτούς τους μετανάστες, έκαναν πραγματικότητα το «αμερικάνικο όνειρο» και πλέον κατατάσσονται στους δισεκατομμυριούχους της χώρας.

Από την Ουκρανία και την Αυστραλία, μέχρι την Ινδία και το Ισραήλ, κυνήγησαν την τύχη τους στην Αμερική και πέτυχαν. Δείτε τους πλουσιότερους μετανάστες των ΗΠΑ, όπως τους παρουσίασε το Fortunegreece.com

Λέοναρντ Μπραβάτνικ
Καταγωγή: Ουκρανία
Περιουσία: 16.000.000.000 δολάρια
Γεννήθηκε το 1957 σπούδασε στη Μόσχα και στη συνέχεια μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1978, όπου σπούδασε υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και πήρε MBA στο Χάρβαρντ. Το 1986 ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Access Industries που πλέον έχει μερίδια σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ορυκτών και χημικών, ενώ ο ίδιος έχει και το Warner Music Group.

Νίκολας Μπέργκρουεν
Καταγωγή:Γερμανία
Περιουσία: 2.000.000.000 δολάρια
Γεννήθηκε το 1961 στο Παρίσι από Γερμανοεβραίους γονείς που διέφυγαν από τη Γερμανία λόγω των ναζί. Σπούδασε οικονομικά και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη και το 1984,ίδρυσε τη δική του επενδυτική εταιρεία με αρχικό κεφάλαιο 250.000 δολάρια. Από τα ακίνητα σε μετοχές και ομόλογα, καλύπτει πλέον όλο το φάσμα των επενδύσεων.

Σεργκέι Μπριν
Καταγωγή:Γερμανία
Περιουσία: 24.000.000.000 δολάρια
Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1973 από γονείς επιστήμονες που αντιμετώπιζαν ρατσισμό λόγω εβραϊκής καταγωγής και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ το 1979. Τελείωσε το σχολείο στο Μέριλαντ και στη συνέχεια σπούδασε υπολογιστές και μαθηματικά παίρνοντας πτυχίο το 1993. Στο Στάνφορντ γνώρισε τον Λάρι Πέιτζ και μαζί έθεσαν τις βάσεις για τη Google το 1996.

Βινοντ Κχόσλα
Καταγωγή:Ινδία
Περιουσία: 1.500.000.000 δολάρια
Γεννημένος στο Δελχί, αποφάσισε να ασχοληθεί με το χώρο της τεχνολογίας σε ηλικία 14 ετών, όταν διάβασε ένα άρθρο για την Intel στους Electronic Engineering Times. Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος στην Ινδία, βιοϊατρική στην Πενσιλβάνια και διοίκηση επιχειρήσεων στο Στάνφορντ. Το 2004 ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Khosla Ventures η οποία σήμερα είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των σχεδίων και της έρευνας για «καθαρή» και «πράσινη» ενέργεια.

Ρούπερτ Μέρντοχ
Καταγωγή: Αυστραλία
Περιουσία: 13.400.000.000 δολάρια
Γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1931, ωστόσο από το 1985 θεωρείται Αμερικανός πολίτης. Ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας των μίντια και ο Ρουπερτ ανέλαβε την επιχείρηση στα 21 του και άρχισε να την επεκτείνει με μια σειρά εξαγορών πρώτα στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία και στη συνέχεια στην Αγγλία και τις ΗΠΑ, όπου αγόρασε τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Τέξας το 1973. Πλέον είναι είναι ιδιοκτήτης του δεύτερου σε μέγεθος ομίλου μίντια στον κόσμο, του News Corporation, που κατέχει πάνω από 800 εταιρείες σε 50 χώρες. Μεταξύ αυτών η 20th Century Fox, το τηλεοπτικό κανάλι Fox, η Harper Collins, η Wall Street Journal, οι Times του Λονδίνου κ.ά.

Χαιμ Σαμπάν
Καταγωγή: Αυστραλία
Περιουσία: 3.400.000.000 δολάρια
Γεννήθηκε στη Αίγυπτο το 1944 από Εβραίους γονείς, που μετανάστευσαν στο Ισραήλ το 1956. Στα 22 του έγινε μέλος του ροκ συγκροτήματος The Lions of Judah και μετά τη διάλυση του πήγε στη Γαλλία όπου ασχολήθηκε με την παραγωγή. Το 1980 πήγε στις ΗΠΑ όπου ίδρυσε μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών η οποία σύστησε στο κοινό και τους διάσημους Power Rangers και έγινε πολύ γνωστός στο χώρο ως συνθέτης και παραγωγός μουσικής για παιδικές εκπομπές παρουσιάζοντας περισσότερα από 3.700 κομμάτια. To 1996 η εταιρεία του συγχωνεύτηκε με τη Fox Children's Productions του Ρούπερτ Μέρντοχ και το 2001 την πούλησαν στη Disney για $5,3 δισ. Σήμερα ηγείται της επενδυτικής εταιρείας Saban Capital Group και είναι ιδιοκτήτης του Univision, του 5ου μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ