Οι δημοσιογράφοι απεργούν για 5 ώρες-Εξαιρούνται όσοι θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις - iefimerida.gr

Οι δημοσιογράφοι απεργούν για 5 ώρες-Εξαιρούνται όσοι θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πεντάωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν σήμερα στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα Σωματεία του Τύπου. Συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, όλα τα ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης θα απεργήσουν από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα.

Ωστόσο, εξαιρούνται τα Μέσα που με αποκλειστικά απεργιακά δελτία θα καλύψουν και θα μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις από τους χώρους που θα πραγματοποιούνται.Οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ ζητούν μεταξύ άλλων την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης, απωθώντας τις παρεμβολές στη δημοσιογραφική εργασία και τη χειραγώγηση των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης ως εργαλείων μνημονιακής ή φασιστικής προπαγάνδας. Επίσης, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλα τα ΜΜΕ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και απόκρουση των ατομικών συμβάσεων και της επισφαλούς, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας. Μέσα στα αιτήματά τους είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς και η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ