Clockwork: Χορός και ακροβατικά με την συνδρομή του Δημήτρη Παπαϊωάννου- Το βίντεο που έγινε viral. - iefimerida.gr

Clockwork: Χορός και ακροβατικά με την συνδρομή του Δημήτρη Παπαϊωάννου- Το βίντεο που έγινε viral.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το βίντεο που από χθες το μεσημέρι κατέκλυσε τα social media. Oι ασύλληπτων σωματικών ικανοτήτων, Sisters, με τη συνεργασία του εθνικού δημιουργού Δημήτρη Παπαϊωάννου, ετοιμάζονται για την επίσημη πρεμιέρα του Clockwork στη Γαλλία.

«Ανταγωνίζονται την βαρύτητα» διαβάζω στο σημείωμα, που μας συστήνει τους Sisters, στην ιστοσελίδα τους. Χαμογελώ, καθώς αναπάντεχα αυτή την εποχή, παγκοσμίως, η συζήτηση στο χώρο της τέχνης έχει να κάνει με την ταινία Gravity, όπου πρωταγωνιστεί η Σάντρα Μπούλοκ, προκαλώντας επικές κριτικές. Ναι, λοιπόν, οι τρεις νέοι από την Ισπανία, τη Δανία και τη Γαλλία που δημιούργησαν την ομάδα Sisters, με έδρα την Στοκχόλμη, επιχειρούν να ξεπεράσουν τη βαρύτητα σε μια παράσταση χoρού, ακροβατικών, σωματικού θεάτρου που φέρει τον τίτλο Clockwork και την καλλιτεχνική ματιά και συνεργασία του σπουδαίου Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Clockwork: Χορός και ακροβατικά με την συνδρομή του Δημήτρη Παπαϊωάννου- Το βίντεο που έγινε viral. | iefimerida.gr 0

Το βίντεο της παράστασης – που έκανε προπρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου στην Βαρκελώνη και παρουσιάζεται επισήμως από τις 6 ως τις 9 Νοεμβρίου στο le Menege de Reims στη Γαλλία-, διαδόθηκε σαν αστραπή χθες σε όλα τα social media δίνοντας μια μικρή, αλλά χαρακτηριστική, γεύση της παράστασης όπου τρία σώματα λειτουργούν ως ένα. Βλέποντας το αναγνωρίζεις αμέσως κώδικες και αισθητικές ανάσες που παραπέμπουν στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, μαζί με αυτό το αναπόφευκτο χιούμορ του που πάντα, εκρήγνυται ξαφνικά στις παραστάσεις του απρόσμενα.

Clockwork: Χορός και ακροβατικά με την συνδρομή του Δημήτρη Παπαϊωάννου- Το βίντεο που έγινε viral. | iefimerida.gr 1

Η σύλληψη για το Clockword πηγάζει από την εμμονή των Sisters να τελειοποιήσουν τον συγχρονισμό των σωμάτων τους. Οι τρεις τους πρέπει να εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά στη σκηνή, με τον ίδιο τρόπο που ένα ρολόι χρειάζεται όλα τα γρανάζια για να λειτουργήσει. «Προσπαθούμε να να δημιουργήσουμε ένα σύμπαν όπου το ανθρώπινο σώμα μπορεί να είναι πολλά περισσότερα πράγματα από ένα απλό σώμα. Είναι ένας σύνθετος χορός μεταξύ ποδιών, χεριών, κορμών και κεφαλιών που οδηγεί στη μεταμόρφωση από τρία διαφορετικά άτομα σε ένα» σημειώνουν οι Sisters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ