Η αμερικανική κατασκοπεία θα αλλάξει ριζικά το Διαδίκτυο -Ποιες χώρες θέλουν να βγάλουν από το παιχνίδι του ίντερνετ τις αμερικανικές εταιρείες - iefimerida.gr

Η αμερικανική κατασκοπεία θα αλλάξει ριζικά το Διαδίκτυο -Ποιες χώρες θέλουν να βγάλουν από το παιχνίδι του ίντερνετ τις αμερικανικές εταιρείες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υποκλοπές και παρακολουθήσεις των ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη εκατομμυρίων πολιτικών και πολιτών φαίνεται ότι οδηγεί στον κατακερματισμό του ίντερνετ. Χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και η Βραζιλία σκέπτονται να προχωρήσουν στη δημιουργία εθνικών «ιντερνετ» που δεν θα εξαρτώνται από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες.

Αυτές τις ριζικές αλλαγές στο ίντερνετ που έρχονται περιγράφει μεγάλο δημοσίευμα στους New York Times στο οποίο περιγράφονται όλες οι πρακτικές παρακολούθησης της NSA από τη δημιουργία της στις 4 Νοεμβρίου 1952 : Από την παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ καθώς και των συνομιλιών του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα ως τις επικοινωνίες συμβούλων του αποθανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κλπ.
Ως αιώνιοι στόχοι της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) χαρακτηρίζονται στο δημοσίευμα η Κίνα, η Βενεζουέλα,, η Βόρεια Κορέα, το Ιράκ, το Ιράν και η Ρωσία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η παρακολούθηση είχε στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της επιρροής της Βενεζουέλας στη Λατινική Αμερική ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά τα αμερικανικά συμφέροντα. Γι'αυτό το λόγο η NSA παρακολουθούσε τη ροή δανείων δισ. δολαρίων μεταξύ Καράκας και Πεκίνου, Μόσχας και Τεχεράνης καθώς και τα προσωπικά e-mail του υπουργού Οικονομικών της Βενεζουέλας και πολλών αξιωματούχων.

Η Βραζιλία θέλει δικό της ίντερνετ

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δημοσιοποίησε φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου για την κίνηση στο ίντερνετ και την ίδρυση ασφαλούς εθνικής υπηρεσίας e-mail. Στην Ινδία αναφέρθηκε ότι δόθηκε εντολή στους δημόσιους υπαλλήλους να μη χρησιμοποιούν gmail και τον τελευταίο μήνα οι ινδοί διπλωμάτες στο Λονδίνο χρησιμοποιούσαν γραφομηχανές αντί για κομπιούτερ όταν γράφουν απόρρητα κείμενα. Στη Γερμανία οι υπεύθυνοι για θέματα προστασίας ιδιωτικών δεδομένων ζήτησαν να εξετασθεί προσεκτικά εάν η ευρωπαϊκή κυκλοφορία του ίντερνετ μπορεί να διατηρηθεί μέσα στην ΕΕ και έτσι έξω από την πρόσβαση σε αυτή των αμερικανών κατασκόπων.
Την ίδια ώρα η μεγάλη ελβετική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Swisscom ανακοίνωσε ότι φτιάχνει ένα «ελβετικό σύννεφο» που θα μπορούσε να χαλαρώσει τον έλεγχο των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας και να προσελκύσει ξένες εταιρείες, αναζητώντας έναν τρόπο να προστατευθούν ευαίσθητα δεδομένα από τα αδηφάγα μάτια ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ