Πρώτη Κυριακή ανοιχτά: Αλμα τζίρου από 30-50% - iefimerida.gr

Πρώτη Κυριακή ανοιχτά: Αλμα τζίρου από 30-50%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πολυκαταστήματα, τα malls και οι οργανωμένοι εμπορικοί χώροι, ανέβασαν τον τζίρο τους από τη χθεσινή πρώτη κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, ενώ και οι μικροί που άνοιξαν κατάφεραν να τονώσουν τις πωλήσεις τους.


Οι πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς, χθες, την πρώτη από τις επτά νομοθετημένες Κυριακές, ανέβηκαν κατά 40%. Τα malls και το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, φέρονται κατά τις πληροφορίες, να αύξησαν 50% τις πωλήσεις τους, ενώ οι μικρότεροι καταστηματάρχες που ήταν στις εμπορικές πιάτσες της χώρας ενίσχυσαν κατά 30% τον τζίρο τους.
Η ηλιόλουστη Κυριακή, οι εκπτώσεις που ξεκίνησαν από την 1η Νοεμβρίου και η περιέργεια από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ώθησαν χιλιάδες νοικοκυριά στα καταστήματα, με αρκετούς από αυτούς να συνδυάζουν βόλτα με ψώνια.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με δηλώσεις του, εμφανίστηκε δικαιωμένος από την επιμονή της κυβέρνησης στην προώθηση της μεταρρύθμισης και κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες:

"Τώρα η σκυτάλη περνάει στους Αντιπεριφερειάρχες. Θα αποφασίσουν πόσες επιπλέον Κυριακές, πέραν των νομοθετημένων, μπορούν να ανοίγουν μόνο τα μικρά καταστήματα. Ελπίζω ότι εκτός απ' αυτούς που αντιδρούν, θα ακούσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, θα δουν το συμφέρον του τουρισμού μας, θα δουν το συμφέρον των νέων παιδιών που αναζητούν δουλειά".
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης κρατά πιο μικρό "καλάθι" τονίζοντας πως χθες υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα, ωστόσο υποστηρίζει πως δεν χρειάζονται περισσότερες από επτά Κυριακές.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας μιίλησε για γιορτή στο λιανεμπόριο και κάνει λόγο για αθρόα προσέλευση των καταναλωτών στα καταστήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ