«Συνθετικοί»: Το ελληνικό δίδυμο που έπαιζε ηλεκτρονική ποπ όταν η Δημητρίου έκανε επιτυχία με το «Ποια θυσία» [βίντεο] - iefimerida.gr

«Συνθετικοί»: Το ελληνικό δίδυμο που έπαιζε ηλεκτρονική ποπ όταν η Δημητρίου έκανε επιτυχία με το «Ποια θυσία» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν ακόμη οι Έλληνες κατανοήσουν τη σημασία των λέξεων «ηλεκτρονική» και «ποπ», εν έτει 1985, κυκλοφορούσαν με ακαλαίσθητες χαίτες και χρυσή καδένα στο δασύτριχο στήθος, δο αδέλφια αποφάσιζαν να φτιάξουν το δικό τους σύμπαν μέσα στο δωμάτιό τους και να ακολουθήσουν τα χνάρια των τότε ποπ ινδαλμάτων τους.

Το 1990 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο LP "ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ". Περιείχε 9 τραγούδια. Το 1993 διαλύθηκαν. Οι Συνθετικοί δημιουργήθηκαν το 1985 από τους Αποστόλη "Λοβέρδο" Αυγερινό (στίχοι, σύνθεση, φωνή, κιθάρα), τον Διονύση Αυγερινό (σύνθεση, φωνή, πλήκτρα) και τον Δημοσθένη Τσανέτογλου (computers).

Ωστόσο είχαν δημιουργήσει ένα νέο κύκλο τραγουδιών που δεν ηχογραφήθηκε λόγω της διάλυσης. Κατόπιν οι Αποστόλης και Διονύσης ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν με το όνομα "Αποστόλης & Διονύσης Αυγερινός" δύο CD με τίτλους "ΦΩΤΑ ΜΟΥ, ΗΛΙΕ ΜΟΥ" και '"ΗΛΕΚΤΡΟΝ". Το 2010 αποφάσισαν να επανασυνδεθούν σαν ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ, να ηχογραφήσουν και να κυκλοφορήσουν το παγωμένο άλμπουμ της περιόδου 90-93 σε CD. O τίτλος του "ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ-ΕΦΙΑΛΤΕΣ". Ο λόγος της επανασύνδεσης υπήρξε το έντονο ενδιαφέρον μιας μερίδας κοινού για το πρώτο LP που διαδόθηκε κυρίως μέσω του Internet. Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το κοινό τους με την νέα κυκλοφορία τους και με τις συναυλίες που άρχισαν από το Σεπτέμβρη του 2010 και συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα μπάντα electro-pop Συνθετικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ