«Παγώνει» η άφιξη της Τρόικα, σύμφωνα το Reuters - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

«Παγώνει» η άφιξη της Τρόικα, σύμφωνα το Reuters - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παγώνει» προσωρινά, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reruters, η επικείμενη άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2014. Κύκλοι ωστόσο του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν τις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Υπάρχουν εντεινόμενες διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και την Τρόικα», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η επικείμενη επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών.

Από την πλευρά του, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα» και «τους περιμένουμε νωρίς την επόμενη εβδομάδα όπως είναι σχεδιασμένο».

«Οι Έλληνες λένε: "κάνουμε αρκετά" και από την άλλη η Τρόικα λέει πως χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει το κενό στον προϋπολογισμό», σημείωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, ενώ ένας άλλος περιέγραψε λακωνικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Κανείς τους δεν θέλει να πάει, γιατί κανείς δεν τους θέλει εκεί».

«Η τρόικα κάνει λόγο για 2 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα μιλάει για κάλυψή τους μέσω ενός καλύτερου ελέγχου στις εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση. Λένε όχι άλλα μέτρα», όμως «η λύση είναι νέα μέτρα. Αυτό και θα συμβεί φυσικά. Πρόκειται για ένα θέμα κακής επικοινωνίας με το δικό τους το κοινό», πρόσθεσε η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον πρώτο αξιωματούχο υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μία λύση, καθώς η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει την επόμενη δόση του δανείου τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι δανειστές δεν είναι ακόμα πεπεισμένοι ότι η Αθήνα μπορεί να φέρει σε πέρας μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, που είχε υποσχεθεί να ολοκληρώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου κι ακόμη παραμένουν ανεκπλήρωτες, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη προγραμματισμένη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ