Οργή από την Google για τα σενάρια υποκλοπών δικτύων της από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες - iefimerida.gr

Οργή από την Google για τα σενάρια υποκλοπών δικτύων της από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργή της εξέφρασε η Google, η μεγαλύτερη μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης σχετικά με τα σενάρια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και θέλουν την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) να έχει αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας.«Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυα, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντράμοντ, επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας.

Η NSA, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ κατάφερε να «τρυπώσει» τόσο στα κέντρα δεδομένων της Google όσο και της Yahoo, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Μάλιστα, όπως ο Ντράμοντ υποστήριξε πως είχε κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο υποκλοπών. «Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google» ανέφερε ο επικεφαλής, μεταξύ άλλων. Παράλληλα, τη διαβεβαίωσή του πως η εταιρεία δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της εξέφρασε ο Ντράμοντ για μία ακόμη φορά.

Το δημοσίευμα της Ποστ αναφέρεται σε έγγραφα τα οποία είχε διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. Στα έγγραφα αναφερόταν ότι είχαν υποκλαπεί εκατομμύρια αρχεία και είχαν σταλεί από τα δίκτυα της Yahoo και της Google στα κεντρικά γραφεία της NSA.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της NSA, Κιθ Αλεξάντερ, αρνήθηκε ότι η Υπηρεσία είχε πρόσβαση στα δίκτυα των εταιρειών. Πρόσθεσε ότι η NSA είχε αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες και όχι εκατομμύρια διαδικτυακά αρχεία, με νόμιμο τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google Yahoo παρακολουθήσεις NSA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ