Τσίπρας: Είναι κατάντια όχι μόνο για τον Σαμαρά αλλά και για τη χώρα αυτή η υποταγή στους δανειστές - iefimerida.gr

Τσίπρας: Είναι κατάντια όχι μόνο για τον Σαμαρά αλλά και για τη χώρα αυτή η υποταγή στους δανειστές

Τσίπρας: Είναι κατάντια όχι μόνο για το Σαμαρά αλλά και για τη χώρα αυτή η υποτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παραμύθι επιτυχίας που έχει καταρρεύσει» τονίζοντας παράλληλα πως «η εξευτελιστική συμπεριφορά της κ. Μερκελ στο Σαμαρά αποτελεί στρατηγικό αδιέξοδο και για την κυβέρνηση και για τη χώρα».«Είναι κατάντια όχι μόνο για το Σαμαρά αλλά και για τη χώρα αυτή η υποταγή. Όλος ο κόσμος συζητά για το αδιέξοδο ελληνικό πρόγραμμα. Παριστάνουν τους επαναστάτες για εσωτερική κατανάλωση» είπε ο κ. Τσίπρας, διερωτώμενος «Γιατι να πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του, αφού ομνύει στο Μνημόνιο»;
«Δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά; Αν δεν τον λυπηθούν κινδυνεύει να χάσει την εξουσία και θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. αυτό είναι το επιχείρημα Σαμαρά!Πως μ´αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα πως να μην τον απαξιώσουν;».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που συγκεντρώνονται δυνάμεις που μπορούν να επιβάλουν αλλαγές. Ο αντίπαλος δίνει μία μάχη χωρίς ενδοιασμούς για να καθηλώσει τη χώρα μας στη ζώνη του λυκόφωτος" προσθέτοντας πως "Τις τελευταίες μέρες ομολογούν ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Λένε ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα. Δε λένε ότι δεν αντέχει τους ίδιους. Όλοι πια ξέρουμε ποια ολέθρια πολιτική κρύβεται απο πίσω", τόνισε.

"Οι προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ όσο κι αν αναπαράγονται είναι..... ανοησίες. Ο ελληνικός λαός δε ζητά απαντήσεις, εφόσον δεν αλλάξει κάτι ριζικά. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η κωμωδία με την τρόικα δε θα καταλήξει σε δράμα; Κατέρρευσε το παραμύθι της επιτυχίας. Όλοι έχουν καταλάβει πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της υποταγής".

Δήμευσης της περιουσίας ο ενιαίος φόρος ακινήτων
"Απολύτως υποκριτική η συζήτηση για τα νέα μέτρα. Ο θαυμαστής του Μνημονίου ο κ. Στουρνάρας, τώρα θα αναζητήσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα λεφτά που λείπουν. Μέσα σ´ αυτό το πακέτο βρίσκεται και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Για να παραμένουν στους φορολογικούς παραδείσους οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι offshore εταιρείες, τη στιγμή που φορτώνει τους αδύναμους. Η κυβέρνηση περνά στο στάδιο δήμευσης της περιουσίας. Αυτά δεν είναι νέα μέτρα; Ενάμισι χρόνο τώρα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του απαξιώνουν τη βουλή. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα σταματήσει και θα έρθει. ελπίζω πως θα σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης."

Για τη Χρυσή Αυγή

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει το αυτονόητο. δεν ήταν όμως επιθυμία της κυβέρνησης να γίνει αυτό. Η άρση της χρηματοδότησης των εγκληματιών ήταν αίτημα του λαϊκού και αντιφασιστικού κινήματος. Όχι αυτών που μιλούσαν για συνεργασία με τη ΧΑ και έψαχναν μια πιο σοβαρή ΧΑ. Μόνο μετά τη δολοφονία Φύσσα αντιμετώπισαν τους εγκληματίες ως εγκληματίες. Θα στηρίξουμε τη δικαιοσύνη στο έργο της, αλλά χρειάζεται ένα μέτωπο ενάντια στους ναζί.

Σαμαράς- Βενιζέλος: Ποντάρουν στη συκοφάντηση, στον εκμηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ

«Αλήθεια τι μπορεί να περιμένει κάποιος από το δίδυμο Σαμαρά Βενιζέλου; Ποντάρουν στη συκοφάντηση, στον εκμηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η βασική τους επιδίωξη -με το ψέμα να είναι το πιο τίμιο μέσο τους- είναι να πείσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Η προσπάθειά τους να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως άκρο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με τη χορηγία των τραπεζικών και οικονομικών κύκλων. Προσπάθησαν να ζεστάνουν τη μπαγιάτικη σούπα της θεωρίας των δύο άκρων. Είναι αστεία η προσπάθεια ταύτισης ΣΥΡΙΖΑ με το μαύρο του φασισμού.

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως "Είμαστε μια ανάσα πριν τη μεγάλη αλλαγή, πριν τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ζούμε ιστορικές στιγμές" υπογραμμίζοντας πως "Έριξαν τη χώρα στα βράχια και έχουν την απαίτηση να κυβερνούν ακόμα. Η ιστορία επιτυχίας όμως έχει καταρρεύσει".

«Θα καλύπτουν ως το τέλος τον κ. Βενιζέλο; όπως κάλυπτε ο κ. Βενιζέλος τον κ. Τσοχατζόπουλο; θα εμποδίσουν τη Βουλή να διερευνήσει ένα ακόμη σκάνδαλο; Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας. Σε μια εποχή που ο λαός υποβάλλεται σε θυσίες, δε γίνεται η Βουλή να γίνεται πλυντήριο συγκάλυψης», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες «Να μας εμπιστευθεί το σκάφος της χώρας σε συνθήκες επικίνδυνης φουρτούνας», όπως χαρακτηριστικά είπε υπενθυμίζοντας στο εσωτερικό του κόμματος ότι «Χρειαζόμαστε ενότητα στις ίδιες τις γραμμές μας με βασικό κριτήριο το συμφέρον της χώρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ