![20.000 Ελληνες Ορθόδoξοι ζούσαν σε αυτό το τουρκικό χωριό που είναι τώρα πραγματικό φάντασμα [εικόνες] | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/1382969280.jpg.crop_.promo-large2.jpg?itok=fYL9KNbp)
To χωριό ονομαζόταν από τους Ελληνες Λεβίσσι ή Καρλαμυσσός και είχε χτιστεί πάνω στην αρχαία Καρλαμυσσό.Το άρθρο αναφέρεται εκτενώς στις διώξεις των Ελλήνων την περίοδο 1919-1920 που οδήγησε στην απόλυτη ερήμωση της περιοχής μετά την υπογραφή για την ανταλλαγή πληθυσμών. Αναφέρει ότι υπάρχουν εκεί 350 άδεια σπίτια, τα περισσότερα χωρίς οροφές αφού η περιοχή δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από το σεισμό του 1975. Ανάμεσα στα εγκαταλειμμένα κτήρια βρίσκονται και δυο εκκλησίες.
![20.000 Ελληνες Ορθόδoξοι ζούσαν σε αυτό το τουρκικό χωριό που είναι τώρα πραγματικό φάντασμα [εικόνες] | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/1382970004.jpg.crop_.promo-large2.jpg?itok=QS-2s9hi)
![20.000 Ελληνες Ορθόδoξοι ζούσαν σε αυτό το τουρκικό χωριό που είναι τώρα πραγματικό φάντασμα [εικόνες] | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/1382970072.jpg.crop_.promo-large2.jpg?itok=hzN7CzNr)
![20.000 Ελληνες Ορθόδoξοι ζούσαν σε αυτό το τουρκικό χωριό που είναι τώρα πραγματικό φάντασμα [εικόνες] | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/1382969851.jpg.crop_.promo-large2.jpg?itok=l1Ec2Q8f)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο