Αφησαν δεκάδες μετανάστες να πεθάνουν από τη δίψα στην έρημο- Τους εγκατέλειψαν οι διακινητές - iefimerida.gr

Αφησαν δεκάδες μετανάστες να πεθάνουν από τη δίψα στην έρημο- Τους εγκατέλειψαν οι διακινητές

Αφησαν δεκάδες μετανάστες να πεθάνουν από τη δίψα στην έρημο- Τους εγκατέλειψαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θάνατο κάτω από τον ανελέητο ήλιο της ερήμου βρήκαν δεκάδες μετανάστες τους οποίους εγκατέλειψαν στην τύχη τους οι διακινητές. Τουλάχιστον 35 άτομα, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 19 άτομα κατάφεραν να αντέξουν τις απάνθρωπες συνθήκες.

Η τραγωδία συνέβη σε περίπου 60 άτομα που αναζήτησαν μία καλύτερη ζωή, φεύγοντας από το Νίγηρα για την Αλγερία. Ομως, όταν χάλασε το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που τους μετέφερε, οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονταν την ελπίδα τους για το μέλλον τους εγκατέλειψαν στην τύχη τους.

Οταν το ένα αυτοκίνητο χάλασε, οι διακινητές επιβιβάστηκαν στο άλλο, αφήνοντας εκεί όλους τους μετανάστες, με το πρόσχημα ότι θα επέστρεφαν με ανταλλακτικά για να φτιάξουν το άλλο όχημα. Κάτι που βέβαια δεν συνέβη ποτέ. Οι μετανάστες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες αναζητώντας νερό. Επειτα από ημέρες πεζοπορίας, πέντε από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στην πόλη Αρλίτ και να ειδοποιήσουν το στρατό, αλλά ήταν ήδη αργά για τους περισσότερους, καθώς τουλάχιστον 35 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που οι διακινητές εγκαταλείπουν το ανθρώπινο φορτίο τους στην έρημο, καταδικάζοντάς τους σε βέβαιο θάνατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ