Ξεκινούν οι επαφές για το σχηματισμό συνασπισμού στη Γερμανία- Πρώτο «καυτό» θέμα η οικονομία - iefimerida.gr

Ξεκινούν οι επαφές για το σχηματισμό συνασπισμού στη Γερμανία- Πρώτο «καυτό» θέμα η οικονομία

Ξεκινούν οι επαφές για το σχηματισμό συνασπισμού στη Γερμανία- Πρώτο «καυτό» θέμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομία θα είναι στο επίκεντρο των πρώτων επίσημων συζητήσεων ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες, για το σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.

Στις πρώτες διαπραγματεύσεις, που ξεκινούν το απόγευμα της Δευτέρας, θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα προϋπολογισμού, φορολογίας και σχέσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τα κρατίδια. Οι πρώτες επαφές θα γίνουν ανάμεσα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Ολαφ Σολτς, που θα είναι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών αντίστοιχα.

Η πλευρά της Ανγκελα Μέρκελ έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως εμμένει στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη, ενώ στην άλλη πλευρά του τραπεζιού ρίχνουν το βάρος στην ανάπτυξη. Η πολιτική διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης είναι επίσης στην ατζέντα της συζήτησης, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν να εξεταστεί η πρότασή τους για την καθιέρωση φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ώστε τα έσοδα να πάνε στις χώρες υπό κρίση για προγράμματα ανάπτυξης.

Παράλληλα, θα αρχίσει τις εργασίες της και η υπο-ομάδα που θα διαπραγματευτεί τα ευρωπαϊκά θέματα, με επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών τον ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Ρόιλ (CDU) και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (SPD).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ