O Μπετέλ και επίσημα διάδοχος του Γιούνκερ – Πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Λουξεμβούργο - iefimerida.gr

O Μπετέλ και επίσημα διάδοχος του Γιούνκερ – Πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Λουξεμβούργο

O Μπετέλ και επίσημα διάδοχος του Γιούνκερ – Πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γυρίζει σελίδα το Λουξεμβούργο, καθώς έπειτα από 18 χρόνια ένα διαφορετικό πρόσωπο πήρε εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν και ο Ξαβιέτ Μπετέλ είναι πλέον ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος (DP) πήρε εντολή για να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

«Λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία» των τριών κομμάτων «να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση», ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ανρί δέχθηκε τον Μπετέλ «για να του αναθέσει τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης», όπως ανακοίνωσε το παλάτι. Ο Μπετέλ, ο νεαρότερος δήμαρχος ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, είναι 40 ετών, δικηγόρος και έχει περάσει μέρος των φοιτητικών του χρόνων στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζοντας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ