Ενας μεσίτης κι ένας εργολάβος έφτιαξαν το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού από ελιά και ξεπουλάνε [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενας μεσίτης κι ένας εργολάβος έφτιαξαν το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού από ελιά και ξεπουλάνε [εικόνες]

sifakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν βρέχει, βρέχει για όλους λέει μια παροιμία αποδεικνύοντας πως η κρίση μπορεί να επηρεάσει και επαγγέλματα που είναι στο απυρόβλητο όπως έναν εργολάβο κι έναν κτηματομεσίτη.

Οι δύο φίλοι όμως δεν το έβαλαν κάτω. Αντίθετα έκαναν στροφή 180 μοιρών στις καριέρες τους, καταφέρνοντας να μετατρέψουν μια επιχείρηση που μετρά μόλις ένα χρόνο σε απόλυτη επιτυχία.

Ο λόγος για τους Στέφανο Σηφάκη και Ζαχαρία Λάλα, οι οποίοι δημιούργησαν γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα από ελιά. Χωρίς πικρή γεύση αλλά και με την αυθεντική γεύση της ελιάς, οι δυο νέοι παραγωγοί κατάφεραν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο προϊόν που ξετρελαίνει παγκόσμια.

Όπως αναφέρει το madeincreta, ο Στέφανος κι ο Ζαχαρίας, βρήκαν παραγωγούς από όλη την Κρήτη που παράγουν βιολογικό και συμβατικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα 0,3, ακόμα και την εξαιρετική ποιότητα 0,2, έκλεισαν συμφωνίες με ανθρώπους που φτιάχνουν σαπούνια, καλλιεργούν βότανα και «βγήκαν στα ανοιχτά» με την πρωτοτυπία τους.

Ενας μεσίτης κι ένας εργολάβος έφτιαξαν το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού από ελιά και ξεπουλάνε [εικόνες]  | iefimerida.gr 0



«Είχα να δουλέψω δύο χρόνια. Δόξα τω Θεώ όμως, μας έδωσε ελπίδα η Grelia. Υπήρχε η ιδέα, η ένωση, η βοήθεια και ξεκινήσαμε από την αρχή. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι μπορεί να κάνω ένα νέο ξεκίνημα - κυρίως λόγω του ψυχολογικού βάρους και της πίεσης που ένιωθα. Και να φανταστείτε ότι δεν είχα καμία σχέση με τη γη! Τώρα την ανακαλύπτω! Δε σας κρύβω ότι η αρχή ήταν δύσκολη, όμως άρχισε να γίνεται εύκολη όταν οι κόποι μας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς» σημείωσε στο MadeinCreta o κ. Στέφανος Σηφάκης.

Τα μυστικά της επεξεργασίας της ελιάς που γίνεται γλυκιά είτε ως γλυκό κουταλιού είτε ως μαρμελάδα δε μας τα είπε, μας ανέφερε μόνο πώς η ελιά καθαρίζεται από το κουκούτσι και μετά αναλαμβάνει ο ειδικός. Όσο για τη γεύση;

Ενας μεσίτης κι ένας εργολάβος έφτιαξαν το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού από ελιά και ξεπουλάνε [εικόνες]  | iefimerida.gr 1



«Είναι εξαιρετικό προϊόν με διακριτική γεύση ελιάς. Λείπει η πικρή γεύση της ελιάς και μένει η διακριτικότητα της γεύσης της που είναι γλυκιά. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα. Όσο για τη μαρμελάδα είναι και αυτή γλυκιά και πιο πηχτή από τις μαρμελάδες φρούτων».

Τα προϊόντα βρίσκονται μεταξύ άλλων στην Κρήτη, σε πολλά νησιά, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν πλέον και στο Βέλγιο, τη Σλοβενία, την Ιταλία, ενώ παρτίδες ετοιμάζονται και για τη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και τα Εμιράτα.

Ενας μεσίτης κι ένας εργολάβος έφτιαξαν το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού από ελιά και ξεπουλάνε [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ