Ημασταν εκεί - Στην πρεμιέρα της μεταμεσονύκτιας παράστασης η κούκλα της βιτρίνας - iefimerida.gr

Ημασταν εκεί - Στην πρεμιέρα της μεταμεσονύκτιας παράστασης η κούκλα της βιτρίνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το θέατρο μετά τα μεσάνυχτα να είναι σχετικά νέο για τα αθηναϊκά δεδομένα, ωστόσο φαίνεται πως βρίσκει γρήγορα μεγάλη απήχηση. Η iefimerida ξενύχτησε στην κούκλα της βιτρίνας που έκανε επίσημα την πρεμιέρα της την Κυριακή 20 Οκτωβρίου αποδεικνύοντας ήδη από το ξεκίνημα ότι είναι μια παράσταση που θα συζητηθεί.

Ήδη όταν το ρολόι δείχνει δώδεκα η σκηνή αλλάζει. Υπάρχει στην ατμόσφαιρα κάτι διαφορετικό σχεδόν μυσταγωγικό. Όταν ξεκινά η παράσταση και καθώς εξελίσσεται, καταλαβαίνεις γιατί αυτή η ώρα είναι ιδανική. Καταφέρνει να φέρει επί σκηνής όλους τους ήρωες της καθημερινής ζωής που συναναστρεφόμαστε, αλλά κι εκείνους του περιθωρίου που αποφεύγουμε. 'Άνθρωποι διαφορετικοί γεννιούνται για μια στιγμή κάθε βράδυ σε ένα χώρο που μοιάζει ολότελα δικός τους, αφήνοντας τα μυστικά τους τόσο ξεσκέπαστα και τόσο αληθινά που καταφέρνουν να κερδίσουν και τον πιο κλειστό χαρακτήρα.

Το μαγικό της όλης παράστασης είναι το πως η θεατρική πράξη γίνεται βίωμα μπροστά στα έκπληκτα μάτια του θεατή ο οποίος τη στιγμή που παρακολουθεί τις ζωές των άλλων ταυτόχρονα διεισδύει στη δική του ψυχή χωρίς να το αντιληφθεί αμέσως. Είναι απίστευτο πως απλές καθημερινές φράσεις που περνούν απαρατήρητες ηχούν με τέτοιο τρόπο που φεύγοντας από το θέατρο τις ακούς διάσπαρτα για ώρες. Γιατί κάτι ενεργοποιούν μέσα σου. Πόσες φορές άλλωστε έχεις την ευκαιρία να ακούσεις το θάνατο, να δεις τι σκέφτεται μια πόρνη όταν κλείνει η πόρτα πίσω της ή πως περνά ένα κορίτσι 20 χρόνια κλεισμένο σε ένα δωμάτιο.

Η ακροβασία μεταξύ γέλιου και θλίψης είναι εντυπωσιακή. Τίποτα δεν κρατάει περισσότερο απ' όσο πρέπει, λες και κάποιος από τους συντελεστές έχει τοποθετήσει τα συναισθήματα σε μια καλογραμμένη παρτιτούρα που συνθέτει μια αρμονική μουσική. Όταν πέφτεις σηκώνεσαι και το αντίστοιχο θα συμβεί πολλές φορές σε μια παράσταση που δε διστάζει να θίξει θέματα ταμπού, που προτιμάμε να μη συζητάμε γιατί μπορεί έτσι και να εξαφανιστούν. Στην κούκλα της βιτρίνας είναι όλα εδώ, η ζωή, τα στραβοπατήματα, η μοναξιά, το γέλιο και ο θάνατος.

Σε μια περίτεχνη σύνθεση ο Θοδωρής Κατσαρός, που επιμελείται των κειμένων και της σκηνοθεσίας, μεταμορφώνεται σε έναν χαρισματικό κομπέρ δίνοντας τη δική του απάντηση στο πως μπορεί μια άψυχη κούκλα βιτρίνας να δικαιώνει ακόμα και ένα ανθρώπινο λάθος. Μια παράσταση που σίγουρα προσφέρει πολύ τροφή για σκέψη.

Ημασταν εκεί - Στην πρεμιέρα της μεταμεσονύκτιας παράστασης η κούκλα της βιτρίνας  | iefimerida.gr 0

Πληροφορίες
Η κούκλα της βιτρίνας
Θέατρο Λύχνος, Ιερά Οδός 59 & Χαλκιδικής 83, Γκάζι
Κάθε Σάββατο 00:00 (μεταμεσονύχτια) & Κυριακή 21:00
Τηλ. επικοινωνίας & κρατήσεων: 211-0121686
Τιμές εισιτήριων: 8€ (γενική είσοδος), 5€ (μειωμένο άνεργοι, φοιτητικό)
Διάρκεια: 105' (με διάλειμμα)
*Η παράσταση είναι Ακατάλληλη κάτω των 14 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ