Προφυλακιστέος και πάλι ο Γιάννης Σμπώκος που ήδη βρισκόταν στον Κορυδαλλό - iefimerida.gr

Προφυλακιστέος και πάλι ο Γιάννης Σμπώκος που ήδη βρισκόταν στον Κορυδαλλό

Προφυλακιστέος και πάλι ο Γιάννης Σμπώκος που ήδη βρισκόταν στον Κορυδαλλό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ημέρες έπειτα από την πρωτόδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 16 ετών, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Γιάννης Σμπώκος κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος. Αυτή τη φορά αφορά υπόθεση που συνδέεται με την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο κ. Σμπώκος απολογήθηκε στους ανακριτές για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που σχετίζεται με την προμήθεια των TOR M-1 και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την κατηγορία.

Το πρώτο σκέλος της ανάκρισης για τα TOR Μ-1 ολοκληρώνεται και οι ανακριτές ετοιμάζονται να ανοίξουν την δικογραφία της σύναψης των υποβρυχίων, καλώντας σε απολογία τα πρώτα μη πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται τον Νοέμβριο να συναντηθούν στη Χάγη με συναδέλφους τους από την Ελβετία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Αγγλία, προκειμένου να ζητήσουν αλλά και να πιέσουν για το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών που πιθανολογείται ότι σχετίζεται με αποδέκτες μιζών από τις συμβάσεις των υποβρυχίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ανακριτές έχουν συλλέξει στοιχεία και για την μετά-Τσοχατζόπουλου εποχή, οι οποίες αφορούν μεσάζοντες και άλλα πρόσωπα, τα οποία πρέπει να ερευνηθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ