Ταξιτζήδες: «Δεν γίνονται επαναστάσεις με γαρύφαλλα» - iefimerida.gr

Ταξιτζήδες: «Δεν γίνονται επαναστάσεις με γαρύφαλλα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, οι οποίες αποκτούν χαρακτήρα απεργίας διαρκείας, προσανατολίζονται πλέον οι ιδιοκτήτες ταξί, έπειτα από την σημερινή μαζική πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας και την επιμονή του υπουργείου Υποδομών στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία στη Βουλή. Αύριο, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Μέσα στους κόλπους των Σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, ενώ υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που προτείνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη στραφεί η κοινωνία και ο επαγγελματικός-τουριστικός κόσμος εναντίον τους και να επιχειρήσουν να ξαναρχίσουν διάλογο με το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ είναι να αποκλείσουν αύριο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό και με ειρηνικό τρόπο να διαδηλώσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προώθησε το υπουργείο.

Παράλληλα, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Σήμερα, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία, χωρίς τα οχήματά τους, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Οδό Μάρνης και κατέληξε στο Σύνταγμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας, το οποίο έγινε απρόσιτο για οχήματα και οδηγούς.

Αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών. Οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά και στην Αττική Οδό, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο Αττικής και απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες.

Στη συνέχεια σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, αφού η Τροχαία απέκλεισε με γερανούς την πρόσβαση στο Κέντρο. Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από όλες τις οδικές αρτηρίες.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ταξί, Παναγιώτης Σκέντζος , μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 97,2 στον Νέστορα Δημαρά & τον Νικόλα Βαφειάδη δήλωσε: «…δεν γίνονται επαναστάσεις με γαρύφαλλο. Ούτε θα πάμε να δώσουμε γαρύφαλλα στον Υπουργό ο οποίος μας πάταξε, μας πέταξε κάτω, δεν σεβάστηκε ούτε το νόμο που ο ίδιος υπέγραψε πρώτος, ούτε την κυβερνητική απόφαση αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε τους τουρίστες, κανέναν. Αυτοί φέρουν ακέραια την ευθύνη, μην τα βάζετε με τον λαό.

Ο λαός τώρα πλέον έχει ξυπνήσει, καταλαβαίνει και αυτά τα διλήμματα τα προσπερνάει. Και τις τακτικές, τις κινδυνολογίες των κυβερνητικών, και την εκμετάλλευση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους έχουμε πάρει χαμπάρι».

«Τον τουρισμό οφείλει να τον προστατέψει η εκλεγμένη μας κυβέρνηση. Και όφειλαν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τόσα χρόνια να προστατέψουν την οικονομία της χώρας, να προστατέψουν τους έλληνες πολίτες, την οικονομία των οικογενειακών προϋπολογισμών και των νοικοκυριών, να προστατέψουν την οικονομία των δημοσίων υπαλλήλων και των εργατών και όχι να φορτώνουν κατά καιρούς όλες τους τις αδυναμίες, αυτές που δεν είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη χώρα μας παρά τη βύθισαν στην χρεοκοπία. Να δώσουν λογαριασμό αυτοί και όχι εμείς»

«Από τον τουρισμό κινούνται πάνω από 100 επαγγέλματα, άρα με την νοοτροπία αυτή και την τακτική αυτή δεν πρόκειται ποτέ, κανένας να διεκδικήσει κανένα δικαίωμα». «Αλλά εκεί κατάντησαν τη χώρα να περιμένουμε όλοι επαίτες να έρθουν να μας δώσουν το φιλοδώρημα…..»

Σήμερα το απόγευμα συναντήθηκαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος και έκανε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες να συνεχίσουν το διάλογο με το υπουργείο Υποδομών και να μην προβαίνουν σε μορφές κινητοποιήσεων που, όπως σημείωσε, ταλαιπωρούν την κοινωνία και πλήττουν τον ελληνικό τουρισμό, σε αυτή τη κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Ο Φ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε λανθασμένη τη μορφή των κινητοποιήσεων τους, με αποκλεισμούς λιμανιών και αεροδρομίων, σημείωσε ότι ο τόπος έχει μεγάλη ανάγκη, αυτή τη δύσκολη περίοδο, τον τουρισμό, τόνισε ότι μόνο με διάλογο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα τους και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον υπουργό Υποδομών τα αιτήματα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ