Αισιοδοξούν για «ελληνικό πακέτο» - iefimerida.gr

Αισιοδοξούν για «ελληνικό πακέτο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξη εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου της Πέμπτης, ενώ και το Παρίσι, με δηλώσεις της υπουργού Προϋπολογισμού, εκφράζει την ελπίδα για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος "συμμετέχει πάντοτε στις συνόδους των ηγετών της ΕΕ", αναιρώντας ουσιαστικά δήλωσή του της περασμένης εβδομάδας ότι "η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν πρόκειται να ληφθεί μια ξεκάθαρη απόφαση".

Ο Σάιμπερτ τόνισε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά στα διάφορα σενάρια που εξετάζονται για την διάσωση της Ελλάδας.

"Η γερμανική κυβέρνηση θα συμμετάσχει (σσ. στις συνομιλίες) σε όλα τα επίπεδα και με όλες της τις δυνάμεις για να προετοιμαστεί ένα καλό αποτέλεσμα για την Πέμπτη, ένα αποτέλεσμα άξιο να παρουσιαστεί, το οποίο θα δώσει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα στις αγορές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου.

Πρέπει την Πέμπτη "να οριστούν με ακρίβεια οι βασικές αρχές ενός προγράμματος για την Ελλάδα, και αυτό είναι που περιμένουν όλοι από εμάς", είπε ο Ζάϊμπερτ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "δεν πρέπει να περιμένουμε ότι η Πέμπτη θα φέρει μια λύση για όλα τα προβλήματα", τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωζώνη.

Τέλος, εκτίμησε ότι ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα φέρει μια "ηρεμία" στις αγορές και θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στη χώρα για την αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών της.

Σημειώνεται πως οι Financial Times σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι την Τετάρτη, ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη, έκτακτη σύνοδο κορυφής, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη, ώστε να οριστικοποιηθεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από τη σύνοδο.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Επίσης, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα επιδοκιμάσουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. παρά τα δημοσιεύματα για το αντίθετο.

"Αναμφίβολα, το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα θα συμφωνηθεί από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ", διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους.

Γαλλική αισιοδοξία

Η Γαλλία ευελπιστεί ότι το νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση, θα εγκριθεί κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές, στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Όταν ρωτήθηκε εάν το σχέδιο θα υιοθετηθεί "αυτήν την εβδομάδα", απάντησε:

"Ελπίζουμε ότι ένα σχέδιο θα υιοθετηθεί και, από αυτήν την άποψη, οι δηλώσεις της Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τις οποίες, επιθυμεί να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα την Πέμπτη... κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση".

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ