Ποινή-χάδι σε Γερμανό επίσκοπο: Ξόδεψε 31.000.000 ευρώ για το σπίτι του και πήρε μόνο τρίμηνη αργία - iefimerida.gr

Ποινή-χάδι σε Γερμανό επίσκοπο: Ξόδεψε 31.000.000 ευρώ για το σπίτι του και πήρε μόνο τρίμηνη αργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ακριβές συνήθειες του Γερμανού επισκόπου Φρανζ-Πίτερ Τέμπαρτζ, τράβηξαν την προσοχή του Βατικανού και μετά από ιδιωτική συζήτηση με τον Πάπα, ο Τέμπρατζ υποχρεώθηκε σε τρίμηνη αργία. Χαρακτηριστικό του πολυτελούς βίου του, το γεγονός ότι δαπάνησε 30.000.000 ευρώ για την προσωπική του κατοικία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ο επίσκοπος του Λίμπουργκ, Φρανζ-Πίτερ Τέμπαρτζ, κλήθηκε στο Βατικανό πριν από μία εβδομάδα περίπου, μετά τις εκθέσεις που ήρθαν στη δημοσιότητα για τις υπέρογκες δαπάνες σχετικά με τη νέα οικία του που έφτιαξε στη Δυτική Γερμανία.

Οι δαπάνες είναι πραγματικά εξωφρενικές για τον μέσο πολίτη, αφού όπως ανακοινώθηκε, στα έξοδα περιλαμβάνονται μια μπανιέρα 15.000 ευρώ, ένα τραπέζι συνεδριάσεων αξίας 25.000 ευρώ καθώς και έξοδα ύψους 738.000 ευρώ για τον κήπο. Συνολικά η επισκοπική κατοικία ανήλθε στα 31.000.000 ευρώ, δηλαδή κόστος δεκαπλάσιο από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Ο επίσκοπος συναντήθηκε με τον Πάπα τη Δευτέρα και σήμερα σε επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού αναφέρεται ότι «Η Αγία Έδρα κρίνει σκόπιμο να εξουσιοδοτήσει μια περίοδο αργίας από την επισκοπή για τον Φρανζ-Πίτερ Τέμπαρτζ».

Φυσικά, ο επίσκοπος θα αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του μετά από τρεις μήνες, ενώ προς το παρόν, η εκκλησία θα διεξάγει έρευνα σχετικά με τις δαπάνες του στο Λίμπουργκ.

Εκτός από τα υπέρογκα ποσά που δαπάνησε, ο 53χρονος κατηγορείται επίσης για ψευδή κατάθεση και αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης με τα οποία θα επισκεπτόταν φτωχούς στην Ινδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ