Επιασε τόπο η προειδοποίηση Μπαρόζο – Εγκρίθηκε έκτακτο πακέτο 2,7 δισ. στην Κομισιόν, αποφεύχθηκε η στάση πληρωμών - iefimerida.gr

Επιασε τόπο η προειδοποίηση Μπαρόζο – Εγκρίθηκε έκτακτο πακέτο 2,7 δισ. στην Κομισιόν, αποφεύχθηκε η στάση πληρωμών

Επιασε τόπο η προειδοποίηση Μπαρόζο – Εγκρίθηκε έκτακτο πακέτο 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και αρκετοί εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την ύπαρξη πραγματικού κινδύνου, όταν ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλούσε για στάση πληρωμών στην Κομισιόν, τελικά το αίτημα του προέδρου εισακούστηκε. Και εγκρίθηκε το έκτακτο πακέτο των 2,7 δισ. ευρώ.

Τη Δευτέρα με επιστολή του στην Ολομέλεια ο Μπαρόζο προειδοποιούσε ότι αν δεν ψηφιστεί το συγκεκριμένο ποσό, υπήρχε κίνδυνος αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απειλούνταν με στάση πληρωμών το επόμενο 20ήμερο.

Στην έκτακτη συνεδρίασή της την Τρίτη, η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την πρόσθετη χρηματοδότηση των 2,7 δισ. ευρώ που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την έγκριση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού για το 2014 θα γίνει την Τετάρτη. Πάντως διευκρινίσθηκε ότι παρόλο που τα δημοσιονομικά ελλείμματα του 2013 θα καλυφθούν, παραμένει σε εκκρεμότητα η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ) της ΕΕ, για την περίοδο 2014-2020.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ