Μόνο για τις πρόωρες συντάξεις οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

Μόνο για τις πρόωρες συντάξεις οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι όποιες παρεμβάσεις εξετάζονται από την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό αφορούν μόνο το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις, διευκρίνισαν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει το γενικό υφιστάμενο καθεστώς και να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Όπως επισήμαιναν οι ίδιο παράγοντες, στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, όπου έκανε λόγο για στοχευμένες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής «θα προέλθει από τη φορολογική συμμόρφωση, στοχευμένες περικοπές δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση και εξυγίανση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών».

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες, με την κατάργηση π.χ. κοστοβόρων εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες -εξαιρέσεις που, όπως είπε, «δεν είναι κοινωνικά δίκαιες» και «χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ